Начало / Статии / Статии - Черна гора

Будванската ривиера – екзотика наблизо (ВИДЕО)

Автор

/

Не е нужно да пропътувате половината свят, за да достигнете до екзотични места. Черногорският град Будва и неговата ривиера са съвсем близо до България, а предлагат картини и преживявания, които дълго няма да забравите.

В района на Будва има 35 пясъчни плажа, 8 от които имат „син флаг“ (международна гаранция за чистотата им). Климатът е мек, а Адриатическо море е чисто и прозрачно.

Разнообразете плажа с разходка из Стария град на Будва, ограден с крепостни стени от 15-и век. Старата цитадела освен туристическа забележителност се превръща и в сцена за постановките на градския театър на Будва. Всяко лято има голям театрален фестивал на открито, когато можете да се насладите на невероятни пиеси под звездите.

Не пропускайте да се разходите и до световноизвестния остров Свети Стефан. Той доби популярност заради отлично запазените си къщи от стари времена, обзаведени отвътре по най-съвременен начин. От 60-те години се използва за почивка на тогавашните държавни лидери, а сега е курорт от висок клас, в който нерядко си почиват и холивудски звезди.

Най-големите издания за туризъм в света неведнъж са включвали Свети Стефан в задължителните за посещение дестинации. Тъй като се намира съвсем близо до сушата, е свързан с нея с тясна пешеходна ивица. Намира се на около 5 км от Будва.

Наемете лодка или се качете на корабче, за да разгледате Ривиерата на Будва откъм морето. Кокетно накацалите по склоновете къщички ще ви очароват!

И разбира се, докато сте на Будванската ривиера, не забравяйте за местната кухня. Опитайте зехтин, местните сирена, прясно уловена риба и морски дарове, както и ракия и регионални вина.

Снимки: Thinkstock/Gulliver

Виж най-добрите ни предложения за пътуване до Черна гора , които ще ви потопят в магията на тази прекрасна страна.

>
14 февруари 2024 г.

Тагове

винен туризъм

градове

идеи за уикенд

кулинарен туризъм

културен туризъм

острови

плажове

Забележителности наоколо

Избрани оферти