Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

Будванската ривиера – екзотика наблизо (ВИДЕО)

Вижте галерия
1 от 6

 

Не е нужно да пропътувате половината свят, за да достигнете до екзотични места. Черногорският град Будва и неговата ривиера са съвсем близо до България, а предлагат картини и преживявания, които дълго няма да забравите.

В района на Будва има 35 пясъчни плажа, 8 от които имат „син флаг“ (международна гаранция за чистотата им). Климатът е мек, а Адриатическо море е чисто и прозрачно.

Разнообразете плажа с разходка из Стария град на Будва, ограден с крепостни стени от 15-и век. Старата цитадела освен туристическа забележителност се превръща и в сцена за постановките на градския театър на Будва. Всяко лято има голям театрален фестивал на открито, когато можете да се насладите на невероятни пиеси под звездите.

Не пропускайте да се разходите и до световноизвестния остров Свети Стефан. Той доби популярност заради отлично запазените си къщи от стари времена, обзаведени отвътре по най-съвременен начин. От 60-те години се използва за почивка на тогавашните държавни лидери, а сега е курорт от висок клас, в който нерядко си почиват и холивудски звезди.

Най-големите издания за туризъм в света неведнъж са включвали Свети Стефан в задължителните за посещение дестинации. Тъй като се намира съвсем близо до сушата, е свързан с нея с тясна пешеходна ивица. Намира се на около 5 км от Будва.

Наемете лодка или се качете на корабче, за да разгледате Ривиерата на Будва откъм морето. Кокетно накацалите по склоновете къщички ще ви очароват!

И разбира се, докато сте на Будванската ривиера, не забравяйте за местната кухня. Опитайте зехтин, местните сирена, прясно уловена риба и морски дарове, както и ракия и регионални вина.

Вижте най-добрите ни предложения за пътуване до Черна гора , които ще ви потопят в магията на тази прекрасна страна.

Снимки: Thinkstock/Gulliver

Дата: 03 юни 2020 г.
4.5/5, 36271 гласа
Забележителности около Будва