Черна гора – цветен свят от емоции

Вижте всички красоти на Черна гора
1 от 6

 

Черна Гора е китна държава между Албания, Босна и Херцеговина, Сърбия и Хърватия, а най-хубавото е, че е само на 580 км от София. Най-бързо и лесно дотам се стига през Хърватия.

В Черна Гора природата ще ви очарова, ще загубите броят на църквите и манастирите, а средновековните замъци и крепости се редуват като в приказките.

Кухнята не се различава много от българската. Националните специалитети са гушка прашута (пушено-сушено месо на скара) и качамак. Морските блюда са важна част от менюто. Храната се полива с “Никчишко пиво” и червеното вино “Црногорски Вранац”. На много места по пътищата свободно се продава кашкавал, както плодовете и меда по  българските пътища.

Столицата Подгорица е най-големият град в страната - административен, културен, образователен и икономически център.

В древността през Подгорица е минавал пътят на търговията от Азия за Европа. Сега се твърди, че оттам минава пътят на контрабандата, а през последните няколко години и на крадени коли от Германия и Западна Европа.

Лъскавите возила в Черна Гора могат да засенчат и най-атрактивния авто парк пред софийско заведение. Близо до града има ски комплекси, а на север са крайбрежните курорти на Адриатическо море.

В Подгорица не бива да се пропуска градският музей, дворецът Петрович в най-големия парк на столицата и арт галерията. Съвсем близо до града е крепостта Медун.

Не бива да се подминават и рибните ресторантчета, които се намират на 15 минути западно към град Будва.

Иначе в града е пълно със заведения за бързо хранене с богат асортимент от тестени изделия и пици.

Виж актуалните оферти за пътуване в Черна гора!

Виж още:

Екскурзия в Сърбия

Почивка в Албания

Почивка в Гърция

Дата: 09 юни 2020 г.
4.5/5, 32132 гласа
Забележителности около Будва