Начало / Статии / Статии - Бразилия

Бузиос - небрежен шик в бразилски парти плажен град

Автор

/

 

Бузиос (Buzios) е целият великолепни плажове и великолепен нощен живот.Търсещите тихо и спокойно закътано място, се отправят за Парати; търсещите Сан Тропе на Южна Америка се тълпят тук. Бузиос – на португалски означава „раковини“ – остава рибарско селище в сърцето си, въпреки летуващите от близкия Рио, които поставят това място върху картата дълго преди то да бъде обезсмъртено от Бриджит Бардо през 60-те години на ХХ в.

Бузиос - Бразилия

Малкият, с форма на амеба полуостров от един град предлага двайсет и няколко плажа, като най-трудното решение за деня е на кое извито като полумесец заливче да отидете. Нощите са пълни с най-различни барове с жива музика и джаз клубове, чиито посетители танцуват до зори.

Край павирания булевард „Руа дас Педрас“ се редят шикозни, скъпи магазини, небрежно елегантни, но превъзходни ресторанти и барове на открито, които подканват разхождащите се. Хотели в колониален стил (pousadas), смесват лукса с уютността за своята изтънчена клиентела. Желаещите да се почувстват корабокрушенци скачат на борда на някоя шхуна, която прави редовни курсове до Нас Рокас, частно островно убежище за предпочитащите да гледат действието от някой облян в лунна светлина залив.

Къде: Бузиос - 169 км от Рио де Жанейро. Нас Рокас (Nas Rocas);
Най-добро време: септември-февруари.

>
28 октомври 2010 г.

Тагове

романтични места

Забележителности наоколо

Избрани оферти