Начало / Статии / Статии - Ирландия

Джазовият фестивал в Корк - небесна музика и храна

Автор

/

Градът №2 в Ирландия е домакин на джазовия фестивал №1 в страната по време на един есенен уикенд преди настройването за зимната почивка.

Корк е южният развлекателен, търговски и пивоварен център: двата съперника на „Гинес“, любимите силни тъмни бири „Мърфис“ и „Биймиш“, се произвеждат в графство Корк. Но именно „Гинес“ – която Джеймс Джойс нарича „виното на Ейре“ – спонсорира този основен музикален фестивал. Бирата играе голяма роля в поддържането на оживлението, макар да е засенчвана от силата, качеството и разнообразието на музиката в една страна, която обича своето музикално наследство.

Най-големите международни имена свирят в „Опера Хаус“ и много други театри из града, но пъбовете и уличните ъгълчета могат да предложат някои от фестивалните най-вдъхновяващи и спонтанни изпълнения от многообещаващи таланти. Близкият Кинсейл (29 км югозападно от Корк; вж. по-долу) напоследък пое факела като по-малко, по-интимно място със свой джаз-фест.

В Корк отседнете извън врявата в късноджорджианския бивш дом на кмета на Корк, хотел „Арбътъс Лодж“, чиито панорамни гледки са надминавани от знаменития ресторант на хотела, акцентиращ върху класическата ирландска кухня и най-впечатляващата винарска изба в околността. Хотел „Арбътъс Лодж“ е най-добрият в Корк и приютява най-добрия ресторант в града. Макар неговото светско местоположение и откриващите се от върха на хълма гледки да са част от очарованието, фестивалът никога не бива усещан да е някъде далеч повечето от популярните изпълнители на фестивала наричат този семеен хотел свой дом.

Къде: Корк, Ирландия

Кога: края на октомври

>
03 декември 2012 г.

Тагове

градове

културен туризъм

летен туризъм

музикални събития

фестивали

Забележителности наоколо

Избрани оферти