Начало / Статии / Статии - Ирландия

Лонгвил Хаус в Ейре - всеки ден местен празник

Автор

/

Някои твърдят, че майстор-готвачът Уилям О’Калахан е най-значимата сила, действаща в ирландската кухня днес. Колко уместно е, че той е получил картбланш в „Лонгвил Хаус“, фамилната джорджианска резиденция. Върху старинния родов фермерски имот от 2000 декара О’Калахан са създали същинска градина на изобилието.

Ливинг хаус - Ейре

 За допълнителните неща, които трябва да бъдат купени, майстор-готвачът не трябва да ходи надалеч.

До съвсем скоро Лонгвил се гордееше с единствената винарна в Ейре, която произвежда своя собствена лимитирана продукция от фино, подобно на ризлинг вино в тази земя, влюбена в бирата и уискито. Цялата фамилия О’Калахан е на разположение, за да следи максимално професионалното функциониране: в „Лонгвил“ всичко върви гладко и непринудено.

Ресторантът на хотела „Президентс Рум“ е носител на награда, по стените му висят портрети на държавни глави на Ейре от миналото, все още живите се явяват лично, когато са в района. Тези, които търсят изключителен уикенд или особено изживяване, няма да останат разочаровани. О’Калахан са нарекли тази разкошна резиденция свой дом през 1720 г. Преди това техните предци, Уа Калахенс, обитават замъка от ХVІ в., чиито развалини могат да бъдат видени в имението, в подножието на тревист хълм, близо до река Блакуотър, ирландската Рейн.

Къде: "Лонгвил Хаус", 5 км западно от Малоу, 34 км северозападно от Корк, 85 км южно от Шанън, Ирландия.
Най-добро време: април-май, септември-октомври.

>
18 май 2011 г.

Тагове

алтернативен туризъм

винен туризъм

гастрономия

ресторанти

романтични места

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти