Начало / Статии / Статии - Ирландия

Адеър Манър - един замък-хотел в най-хубавото селище на Ирландия

Автор

/

„Адеър Манър“ е поразително готическо грамадно здание – с 52 комина, 365 прозореца с оловно стъкло и кулички навсякъде, той изглежда във всяко отношение като сцената на действието в Баскервилското куче. Бивш дом и седалище на графовете Дънрейвън, той е 3360-декарово величествено убежище за гости, на които им е приятно да бъдат глезени тъй, сякаш са потомци на кралски род.

Замък - хотел - <A  data-cke-saved-HREF=

Въведен в настоящето, когато е бил отворен през 1988 г. като един от най-впечатляващите замъци-хотели в страната, той отговаря на приказните стандарти с колосални зали, богато украсени камини (75 на брой), огромни маслени портрети на предците на фамилията. Уотърфордски кристални полилеи и земи, украсени с поддържани чемширени плетове и симетрични френски цветни градини с лехи на фигури.

С местоположение край река за летуващи въдичари и голф игрище с 18 дупки (включително три езера), проектирано от Робърт Трент Джоунс-младши през 1995 г., той е мечта на хората, които обичат да прекарват почивката си навън. Следва вечерянето: стилни и изтънчени вечери в облицованата с дъб трапезария, изискващи жилетка и вратовръзка и небца на гастрономи.

Местните продукти, включително много зеленчуци и тревни подправки, направо от градините на имението, създават кулинарно преживяване, което отговаря на средата. Сутрин може да се насладите на десетминутна бавна разходка от портите от ковано желязо на замъка до очарователния средновековен град съвсем наблизо. Често наричан най-хубавото ирландско селище – определено едно от най-фотографираните – край главната улица на Адеър има къщи със сламени покриви и в стил Тюдор, добри ресторанти и пъбове и куп магазини за подаръци и занаятчийски произведения.

Къде: Адеър, (16 км южно от Лимерик, 193 км югозападно от Дъблин), Ирландия
Най-добро време: пролет-есен

>
02 април 2012 г.

Тагове

замъци

романтични места

Забележителности наоколо

Избрани оферти