Начало / Статии / Статии - Ирландия

Кинсейл - едно очарователно пристанище като кулинарна столица

Автор

/

В съвсем доскоро гастрономически ощетената Ейре на осоленото говеждо със зеле, ролята на крайбрежния Кинсейл като кулинарната столица на страната може да бъде приета само като иронична шега. Но след т. нар. ирландска кулинарна революция този красив яхтсменски и рибарски град на Ирландско море и неговият впечатляващ (и все още нарастващ) брой превъзходни ресторанти, големи и малки, привлича угаждащи си небца отблизо и далеч.

Кинсейл, Ирландия

Все по-популярният Международен гастрономичен фестивал в Кинсейл може да включва всичко – от готварска демонстрация на „Домакинята на годината“ до чистене на стриди. Неофициалният щаб е въодушевяващият, любим хотел „Блу Хейвън“.

Разположен на мястото на стария рибен пазар в центъра на Кинсейл, една превъзходна вечеря в първокласния ресторант за морски дарове в „Блу Хевън“ не оставя на гостите много място за следващата на утринта известна ирландска закуска от седем блюда – въпреки това ще бъдете изкушен, ако сте имали предвидливостта да се регистрирате в наскоро подновените стаи в съседство.

Въпреки нарастващата си популярност, Кинсейл е все още прекрасен град за бавно шляене. От двете страни на неговите покрити с обли камъни улици се редят къщи от ХVІІІ в. в пастелни цветове и има пристанище, пълно с шумни лодки, но вие може да отскочите направо до пъба в „Спаниард Ин“, за да се насладите на гледки отвисоко, проста храна и ирландска музика, която ви кара да тактувате с крак.

Къде: Кинсейл, (29 км югозападно от Корк), Ирландия
Най-добро време: октомври за 4-дневния гастрономичен фестивал и джазовия фестивал.

Виж най-добрите оферти за пътуване в Ирландия!

Виж още:

Екскурзия в Шотландия

Екскурзия в Лондон

Екскурзия в Брюксел

>
28 октомври 2011 г.

Тагове

гастрономия

ресторанти

социален туризъм

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти