Начало / Статии / Статии - Ирландия

Страната на конете и курортът Маунт Джулиет

Автор

/


Южно от Дъблин, графствата Килдеър и Килкени са територията на много от 300-те конезавода в Ейре, предлагащи поетичен пейзаж на безкрайни хълмисти зелени пасища.

Страната на конете и курортът „Маунт Джулиет“, Дъблин, Ирландия

Представете си графство Килдеър и мислете за чистокръвни коне, в частност за Ирландската конеферма и международно известния хиподрум „Къра“ (мястото, където се провежда Ирландското дерби през последната седмица на юни, и често наричан ирландският „Чърчил Даунс“).

Някои от най-знаменитите коне в тази страна са родени и отгледани по безукорните земи на държавната Ирландска конеферма, стандартът за всички останали конезаводи в страната, ако не и в света. Само в Ейре ще срещнете такава страст към конете, връзка, която може да бъде проследена до древните келтски митове.

Върху почти четирите хиляди декара на конефермата се намират приятно изненадващите Японски градини, чието начало е сложено през 1910г. Най-хубавите в Ейре и може би най-красивите и в Европа, те проследяват пътешествието на душата от забрава към вечност.

Същото усещане за добруване може да бъде открито в хотел и кънтри клуб „Килдеър“, „К-клубът“. Една господарска къща от ХІХ в. е центърът на този 330-акров луксозен развлекателен курорт, който изглежда също толкова великолепен като Ирландската конеферма. Но магическата дума тук е голф, тъй като игрището с 18 дупки на „К-клуба“ е единственото в Ейре, проектирано от Арнолд Палмър и постоянно класирано сред двайсетте най-добри в страната.

Клубът е съвсем близо до Дъблин, за да примами излетници за по един ден, но защо да не се отпуснеш в Божията страна за няколко дни и да не се насладиш на частните участъци на клуба за лов на сьомга и пъстърва? Друго луксозно уединено място за езда и голф е Маунт Джулиет; някога най-голямото частно имение в страната, неговата представителна, обвита в бръшлян каменна господарска къща е построена от граф Карик преди повече от 200 години.

6000-те декара добре запазени гори, пасища, симетрични градини и  забележителността, заради която той е възхваляван – едно изрядно окосено турнирно игрище за голф с 18 дупки, проектирано от Джак Никлаус. Наричано „Огъста на Европа“, неговото игрище от световна класа, пар 72, три пъти е било домакин на открития шампионат на Ейре.

Вътре в дома уютни, великолепно обзаведени спални с камини и големи прозорци с изглед към хълмистите земи, които водят към хотелския конезавод „Балинч“, където породисти коне пасат лениво по тучни ливади. Конюшните осигуряват ездитни коне за набези по безкрайните пътища, частни 6,5 километрови участъци на река Нори позволяват да се лови сьомга и пъстърва, а СПА-центърът за склонните към масажа гости в лошо настроение може да им угоди във всичко или в нищо в този първокласен развлекателен курорт.

Къде: 48 км западно от Дъблин, Ирландия
Най-добро време: май-януари

Виж актуалните оферти за пътуване в Дъблин!

Виж още:

Екскурзия в Единбург

Екскурзия в Лондон

Екскурзия в Амстердам

 

>
04 януари 2012 г.

Тагове

голф туризъм

конен туризъм

любопитно

риболовен туризъм

стари градове

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти