Начало / Статии / Статии - Ирландия

Шийн Фолс Лодж - уникален като самото Ейре

Автор

/

За толкова малък, непретенциозен град, прелестният Кенмеър предлага много висок стандарт на нощувки и хранене. Един много посещаван хотел, който допринася за утвърждаването на репутацията на Кенмеър, е „Шийн Фолс Лодж“, обграден със субтропически градини и с гори, в които може да се разхождате под гигантски борове, както и с много любезен персонал.

Шийн Фолс Лодж - Ирландия

На неговата спираща дъха околност, в горната част на залива Кенмеър, между река Шийн и нейните спускащи се на стъпала водопади може да се насладите от повечето от просторните, красиво обзаведени стаи – все пак гостите прекарват повечето от времето си сред природата.

Гълфстрийм затопля залива, което обяснява умерения климат и изобилието на папрати, палми, камелии и обички – нима това е Ейре? Именно тези климатични условия насърчават гостите да се запознаят с хилядите удобства, предлагани от хотела, включително 24-километров частен участък за лов на сьомга в река Шийн.

За тези, които решат да отидат извън 1200-те декара на хотела, има шест голф игрища (на които се провеждат турнири) в радиус от 80 км (включително „Уотървил“, редовно попадащо сред най-добрите пет в Ейре). Или могат да поскитат с мотор из прочутия с красотата си полуостров Беара и планината Макгиликади Рикс. Но връхната точка на деня е отново в хотела, седнали в ресторант „Ла Каскад“ от чиито панорамни прозорци се виждат осветените с прожектори водопади.

Известният майстор-готвач Крис Фаръл ръководи приготвянето на ястия от изцяло ирландската кухня, която получава постоянно признание заради употребата на продукти от най-близката околност. Крайният резултат е винаги изключителен, като почти всичко останало в „Шийн Фолс Лодж“.

Къде: „Шийн Фолс Лодж“ 2 км извън Кенмеър, 168 км югозападно от Шанън.
Най-добро време: за избягване на тълпите февруари-април, октомври-декември; 15 август за традиционния местен панаир.

>
21 февруари 2011 г.

Тагове

алтернативен туризъм

гастрономия

голф туризъм

риболовен туризъм

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти