Начало / Статии / Статии - Ирландия

Национален парк Киларни - най-зеленото местенце в една много зелена страна

Автор

/

С идеално разположение като база за многобройни разходки с кола, с местата и природните забележителности, които това кътче на графство Кери предлага в изобилие, „Киларни“ е привлекателен поради своя обитаем характер, както и заради невероятно живописния си хинтерланд, който надминава очакванията.

Национален парк „Киларни“, Ирландия

Тръгнете по пътя на юг, за да посетите „перлата на Киларни“, „Макрос Хаус“ и неговите елегантни крайезерни градини, в които са избуяли рододендрони и азалии в ранната пролет. Обвита с бръшлян викторианска резиденция, изградена като частен дом през 1843 г., днес тя е красив музей на фолклора и историята на графство Кери и служи като входна точка за забранения за автомобили национален парк „Киларни“, центъра на графството.

Езера, реки, водопади, обрасли с пирен долини, гори и много разнообразна дива флора и фауна – чудесни възможности за каране на велосипед, разходки из природата пеша или с конски „ирландски двуколки“, които могат да бъдат наети в Киларни. Достатъчно голям, за да ви спести срещите с други представители на рода Homo sapiens, от които тук гъмжи през лятото, паркът притежава величието на истинската дива природа, само на минути от цивилизованите територии.

Тук е една от най-фотографираните панорами в Ейре, „Изгледът на дамите“ (дамите са били кралица Виктория и нейните придворни дами) към планината Макгиликади Рикс и през езерата към другата естествена перла на Киларни – пролома Дънлоу (Gap of Dunloe), 14 км западно от града.

Могат да се организират разходки с коне за разглеждане на суровия ледников проход от остри стръмни скали и обсипана с камъни клисура. Неофициалната порта към пролома е „Кейт Кърнис Котидж“, известен бивш коларски хан със своя неповторима атмосфера и, от време на време, традиционна ирландска музика.

Къде: Киларни,  305 км югозападно от Дъблин, Ирландия
Най-добро време: целогодишно

Виж най-добрите оферти за пътуване в Ирландия!

Виж още:

Екскурзия в Лондон

Екскурзия в Единбург

Екскурзия в Амстердам

 

>
21 ноември 2011 г.

Тагове

любопитно

национални паркове

природни забележителности

Забележителности наоколо

Избрани оферти