Начало / Статии / Статии - Ирландия

Голуей - столица на фестивалите от изкуствата до стридите

Автор

/

Закрепен на самия край на Европа и в сърцето на едно от най-красивите ирландски графства, град Голуей е „най-ирландският от всички ирландски градове“.

Древната келтска любов към словото и музиката разцъфва тук в неофициалната столица на изкуствата, един от най-бързо разрастващите се градове в Европа, чието енергийно равнище се поддържа на висота от местния университет.

Градът може да ви се стори като един голям фестивал, особено през лятото, с наблягане на любовта на хората към всичко ирландско. Това е също най-музикалният град в страната, така че тези, които идват заради прочутия Фестивал на стридите (провеждащ се през септември-април, сезона на стридата от Голуейския залив, Ostrea edulis), ще намерят пъбовете и улиците, изпълнени с веселите мелодии на ирландската гъдулка.

Една кралица на красотата, „Мис Стридена перла“, властва над фестивала, който е размножил подобни събития в съседните рибарски села Кларенбридж и Килколган (обикновено в началото на септември).

Мнозина правят кратка разходка до Килколган просто за да опитат някое ястие в „Моранс Ойстър Котидж он дъ Уеър“, легендарен стриден център. Уили Моран е шестото поколение на неговата фамилия, която управлява този уважаван пъб със сламен покрив, сервиращ стриди от частните стридени плантации на Моран, които са носители на награди.

Къде: ГолуейИрландия

Най-добро време: юни - септември
 

>
30 юли 2012 г.

Тагове

градове

кулинарен туризъм

кулинарни фестивали

музикални събития

ресторанти

Забележителности наоколо

Избрани оферти