Начало / Статии / Статии - Индонезия

Джимбаран, Бали - заливът с легендарните залези

Автор

/

Заливът Джимбаран е едно от най-близките неща до „рай на земята“, на които може да стъпи кракът ви – дълъг полумесец от бял пясък, тюркоазени, чисти води и закътани, тихи местенца, които са най-доброто лекарство за стресирания съвременен човек.

До 80-те години на миналия век Джимбаран е бил просто миниатюрно рибарско селище с ежедневен пазар и нищо повече. С увеличаването на туристите на остров Бали и най-вече заради близостта му до Кута и летището, Джимбаран започва да привлича почитателите на красивите залези и по бреговете му се появяват луксозни хотелски комплекси и изискани вили. И до днес, районът на Джимбаран е място, където можете да отседнете само в хотели от висок и среден клас, заради което и си е спечелил прозвището Бевърли Хилс на Бали.

Една от най-известните атракции на залива Джимбаран е редицата от ресторанти за морски специалитети, които са и най-доброто място за наблюдаване на легендарните залези на този плаж. Елате към 17 часа, за да не изпуснете природния спектакъл.

Макар да е посещаван от много туристи, Джимбаран е запазил много от местните традиции и обичаи, особено що се отнася до религиозните церемонии, които често можете да видите в храма до пазара. Тук можете да запълните следобедите си с пазаруване из шикозните магазин, но не се надявайте на богат нощен живот. Джимбаран е място на спокойствието, където нощем да броите звездите вместо коктейлите.

***

За да се насладите лично на легендарните залези, вижте най-добрите ни оферти за почивка на остров Бали! 

Вижте още: 

Почивка в Тайланд

Почивка на остров Пукет

>
28 ноември 2023 г.

Тагове

екзотика

залези

любопитно

плаж

романтични места

Забележителности наоколо

Избрани оферти