Начало / Статии / Статии - Индонезия

Сърцето на Бали - островът на Боговете

Автор

/

Туристите, пристигащи на пакетни почивки в Бали, изглеждат доволни да отседнат в някое сигурно място от типа на Форт Лодърдейл – каквато е зоната Кута, или да се настанят като в пашкул в луксозните хотели в Санур, но именно в провинцията – където Бали е жив с театъра на танца, молитвата и мистерията – вие наистина ще можете да разберете магията на острова.

Способността да се откриват случайно интересни неща ще ви води към обсебващите ритми на някой селски оркестър с предимно ударни инструменти, покрай процесия от жилави жени, носещи невероятно високи кошници с приношения от плодове върху главата си към местния храм, на подготовка за празник, който се оказва кремация.

Хората на Бали са изтънчени и красиви, смесица от малайци, полинезийци, индийци и китайци, а те вярват, че са избраните защитници на Палау Девата, Острова на боговете, чийто хълмист терен е изпъстрен с храмове („Улу Дану“, край езерото Братан, е най-живописният) и непрестанни храмови празници.

Местните ще ви насочат към някой ритуал по пломбиране на зъб довечера или изпълнение на маймунски танц утре. Посетете обвития в мъгла връх Агунг, в сърцето на острова, смятан от балийците за пъпа на света.

Наемете джип (или по-добре велосипеди),за да разгледате останалата част от острова, абстрактен пъзел от градове и стръмни тераси с ориз, все още обработвани с биволи, и тук-там наколни хамбари за реколтата.

Много от градовете са се специализирали в стародавни занаяти – за да опознаете наистина балийските сребърни изделия, трябва да посетите Челук; за чадъри – Сукавати и Менгви; за дърворезби – Мас и Тегалаланг; за резба на камък – Батубулан; за традиционни тъкани икат – Тенганан.

Най-добро време за посещение на остров Бали, Индонезия: април-октомври (сух сезон). Индуисткият празник Галунган отбелязва победата на доброто над злото, с домове и храмове, окичени с цветя и украси. Провежда се на всеки 210 дни.

Вижте актуалните оферти за пътуване до остров Бали!

Вижте още:

Екскурзия в Сингапур

Почивка в Малдиви

Вижте най-добрите оферти за пътуване до остров Бали!

>
19 октомври 2023 г.

Тагове

екзотика

културен туризъм

нова година

острови

приказните острови

романтични места

семеен туризъм

Забележителности наоколо

Избрани оферти