Начало / Статии / Статии - Индонезия

Ломбок - двайсет минути и двайсет години от Бали

Автор

/

Докато Бали продължава да страда от развитието на туризма и автомобилните задръствания, търсещите последните запазени места на острова се отправят към Ломбок, неговия незасегнат от цивилизацията и непришпорван от нейния ритъм съсед на изток, където населението в голямата си част продължава да живее традиционния селски живот.

Има една поговорка: „Можете да намерите Бали в Ломбок, но никога няма да намерите Ломбок в Бали“. Островът може и да няма индуистките храмове на Бали, колоритните фестивали и процесии, но усмивките и поздравите на неговите хора са също толкова топли, а в някои части на Ломбок хората от Запада все още са голяма рядкост.

Трите Гилис – малки и слабо населени острови край северозападния бряг – са притегателният център в момента за туристите с раници, тихи кътчета, известни със своите природни красоти и страхотни условия за гмуркане с шнорхел.

Снимка: Thinkstock/Gulliver

В северната част на Ломбок тридневен трек към върха на вулканичния връх Ринджани е шумно рекламиран като едно от най-добрите изкачвания в Тихоокеанския регион.

По-малко атлетичните туристи могат да се включат в четиричасов поход с водач през земеделските села покрай пътеките, които следват контурите на терасираните оризища до 45-метрови водопади.

С изключение на малка групичка скъпи хотели на западния бряг на Сенгиги, местата за нощуване са в по-голямата си част скромни и семпли и в резултат невероятно евтини (както и местните ръчно тъкани платове).

„Оберой Ломбок“ е едно изключение, сияйна звезда на луксозността върху близо 100-те декара на плажа Медана, предлагащ двайсет вили със сламени покриви в стила на Ломбок с техни собствени басейни (които не трябва да бъдат бъркани с огромните мраморни, вкопани в земята вани).

Разглезващо обслужване, уединение и интимност са порядъкът на деня в този великолепен микрокосмос на индонезийския стил и любезност, където (между другото) може да изпробвате в СПА-центъра на „Оберой“ специалните процедури манди лулур, които съчетават отпускащо загряване с пара с ароматотерапия и калолечение.

Къде: всекидневни полети и фериботи свързват Бали и Ломбок. „Хотел Оберой“ е на северозападния бряг на острова, на Medana Beach.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Бали!

>
24 септември 2015 г.

Тагове

алтернативен туризъм

гмуркане

лукс

острови

романтични места

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти