Начало / Статии / Статии - Индонезия

Аманвана - луксозен първобитен лагер вдън гори тилилейски

Автор

/

Разположен източно от Бали, малкият остров Мойо е обитаван почти изключително от пеперуди, маймуни, които ядат морски раци, и елени замбари – плюс една шепа коткани босоноги посетители от този луксозен природен лагер, издълбан в уединена пещера сред пищно зелената джунгла.

„Аманвана“, Мойо, Индонезия

Сред тези гости има много известни люде, но и без да е необходимо да избягвате папараците, пак ще бъдете привлечени, едно, защото е на милиони километри от цивилизацията, а пък, второ, е съвсем близо до превъзходна кухня, водни спортове и хотелски персонал, който живее, за да ви обслужва. Двайсетте „шатри“ до плажа са наистина просторни, с покрив от брезент и под от тиково дърво бунгала, пълни с маскирани модерни удобства, където поради отсъствието на телевизия, телефони и вестници реалността ще ви се стори лош сън.

По-голямата част от острова е защитен дивечов резерват, така че гостите могат да се развличат с поредица разходки във вътрешността, екскурзии с джип до някой водопад (където можете да се гмуркате от надвисналите над водата дървета) или екскурзии с лодка до девствено чисти заливи и изолирани коралови заливчета.

Аманвана“ е един от основните индонезийски курорти за гмуркане, а в неговата 300-метрова отвесна падина има гигантски омари, костенурки и бели рифови акули. В 5 часа следобед всички са на борда на хотелското дървено корабче с извънбордови мотори за круиз по залез-слънце из морето Флорес, вечерното изпращане на още един прекрасен ден в рая.

Къде: Мойо, (от Бали превоз по въздуха и с частно корабче), Индонезия
Най-добро време: април-октомври (сух сезон).

Виж най-добрите оферти за пътуване в Бали!

Виж още:

Екскурзия в Сингапур

Екскурзия в Индонезия

Екскурзия в Тайланд

>
06 октомври 2011 г.

Тагове

гмуркане

екзотика

острови

плажове

резервати

романтични места

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти