Начало / Статии / Статии - Индонезия

Убуд и Амандари - островно средище на живописта, музиката и танца

Автор

/

Балийците винаги са вярвали, че боговете живеят в планините, още една причина да напуснете претъпканата плажна зона Кута или Санур и да се отправите на север към планинските райони. Години наред Убуд е бил известен като приютяващ балийското художествено наследство – значима отлика на един остров, където изкуството е всичко и всеки живее, за да създава и украсява като средство за „добиване на заслуги“ и почитане на боговете.

Убуд и Амандари, Бали, Индонезия

Безполезно е да спирате вниманието си върху това, заради което Убуд е бил харесван преди днешните потоци от туристи и чуждестранни художници. Градът, който е встрани от пътищата, все още притежава много от чара, който привлича първите европейски художници и скулптури през 20-те години на ХХ в., а техният дух е жив в програмите и школите за млади художници, които те са основали.

Качете се на някой разнебитен бемо, натъпкан с местни хора и пилета, и идете някъде извън обсега на моторите и возилата 4х4 в претъпканата главна ивица, за да се озовете сред приказните оризови поля. Под конуса на угаснал вулкан фермерите все още обработват тези терасирани оризища ръчно, използвайки сложна напоителна система, датираща от ІХ в. Може да наблюдавате как същите тези селяни изпълняват вечерта храмов танц, както и да видите сутрешните сервитьори от вашия хотел да свирят в някой от местните оркестри от ударни инструменти.

Разположен спокойно сред тези терасирани оризища, курортният хотел „Амандари“ (име, което в приблизителен превод означава „мирен ангел“) е повече убежище, отколкото хотел, луксозна, идеализирана адаптация на традиционно укрепено балийско селище, изградено с местни материали от местни занаятчии. Рецепцията, една открита сграда със сламен покрив, напомня вантилан, залата за събрания на повечето балийски села, докато басейнът се придържа към контурите на заобикалящите го изумруденозелени терасирани оризища с изглед към река Аюнг и долината отвъд нея.

С любезния и винаги усмихнат персонал на „Амандари“ (по четири души на всеки гост), който идва от близкото село Кедеватан, гостите няма нужда да напускат потъналите в зеленина, подобни на храм, с аромат на червен жасмин земи, за да се потопят в магията на балийския дух. За тези, които рискуват да го направят, персоналът ще сподели своите знания за празниците, тържествата и танцовите и музикални представления на острова.

Къде: Бали, (около 1 час с кола на север от летище Денпасар), Индонезия
Най-добро време: април-октомври (сух сезон).

>
18 февруари 2015 г.

Тагове

екзотика

любопитно

острови

романтични места

хотели

храмове

Забележителности наоколо

Избрани оферти