Начало / Статии / Статии - Индонезия

Тегалаланг – живописните оризови тераси на остров Бали

Автор

/

Ако животът някога ви отведе на красивия остров Бали, Индонезия, не пропускайте да видите едно от най-популярните кътчета в Убуд – оризовите тераси Тегалаланг.

Любими на пътешествениците и предлагащи страхотни възможности за снимки, оризовите насаждения са интересни и заради "субак" - традиционна балинезийска напоителна система, която според историята е предадена за поколенията от почитания свещеник на име Rsi Markandeya през далечния осми век.

Тегалаланг образуват трите най-прекрасни терасовидни пейзажи в областта на Убуд, а останалите са в селата Педженг и Кампуан.

Терасите сами по себе си предлагат живописна гледка, която се простира далеч, далeч пред вас, по склоновете на долината. Никак не е случайно, че ако потърсите снимки от Бали, ще откриете безброй резултати, на които са фотографирани насаждeнията. Склоновете им често са задължителна спирка за търсачите на екзотични приключения и гледки, които остават в сърцето.

Тук можете да се потопите и в местната култура и занаяти.

Местните фермери черпят посетителите с кокосови напитки, канят ги да си купят от традиционните плетени шапки и разбира се, не отказват да позират за снимка (срещу малка такса).

В малкото селце Пакудуи ще откриете невероятни дърворезби във всякакви размери. Тук занаятите се предават през поколенията и се усъвършенстват с годините, като дървото е основният материал, служещ за вдъхновение.

Вероятно ще ви направи впечатление една повтаряща се митична фигура, характерна за балийския фолклор – Гаруда. Подобното на птица същество доминира над останалите митични лъвове, коне, човешки фигури, дракони и т.н. и ще го откриете под формата на фигурка, върху прозорци и врати, вази и всякакви украшения в района на Тегалаланг.

Вижте най-добрите ни оферти за екскурзия до Бали!

>
30 юли 2018 г.

Тагове

природни забележителности

оризови тераси

Забележителности наоколо

Избрани оферти