Начало / Статии / Статии - Мароко

Два музея на Ив Сен Лоран в Париж и Маракеш за истински любители

Автор

/

Два музея, посветени на знаменития дизайнер Ив Сен Лоран, отвориха врати в Париж и в Маракеш, Мароко през 2017 г. В залите на музеите са изложени някои от най-известните модели на Ив Сен Лоран от цялата му 45-годишна кариера.

Музеят на Ив Сен Лоран в Париж

В Париж музеят ще се намира в реновираната сграда, където в продължение на 30 години се намират ателието и домът на дизайнера, а впоследствие и фондацията му, Fondation Pierre Bergé–Yves Saint Laurent. Студиото на Ив Сен Лоран ще бъде мебелирано в оригиналния си стил, за да могат посетителите да се потопят в атмосферата, в която е творил дизайнерът.

Адрес: 5 Avenue Marceau

Музеят на Ив Сен Лоран в Маракеш

Градините Мажорел в Маракеш

В Маракеш музеят ще се намира на наречената на дизайнера улица Ив Сен Лоран, съвсем близо до прочутите градини Мажорел. През 80-те години дизайнерът закупува къща на улицата, за да я спаси от това да бъде превърната в хотел. Вила Мажорел и отворените по-късно за посещение градини Мажорел, в продължение на години са дом на френския художник Жак Мажорел, на Ив Сен Лоран и неговия партньор Пиер Берже. По желание на Ив Сен Лоран край къщата му е разпръсната пепелта му след смъртта му през 2008 г.

Планирайте посещението си там.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Маракеш

или

най-добрите оферти за екскурзии в Париж.

>
28 юли 2023 г.

Тагове

културен туризъм

мода

музеи

Ив Сен Лоран

дизайнери

Забележителности наоколо

Избрани оферти