Начало / Статии / Статии - Русия

Дворянско гнездо - вечеря в градината на князете Юсупови

Автор

/

Половината от очарованието на посещението на чудесния дворец на Юсупови, някога собственост на една от най-богатите фамилии на Русия, се дължи на вечерята в елегантния ресторант „Дворянско гнездо“.

Дворянско гнездо, Санкт Петербург, Русия

Той се намира в стъклен павилион в ъгъла на дворцовата градина и е предпочитано място за вечеря на гостуващите държавни глави и на желаещите да изживеят отново романтиката на стария Санкт Петербург. Ястията, сервирани в шикозна обстановка и под светлината на свещи, са европеизирана руска кухня, въпреки че понякога хулителите и се оплакват от непостоянно качество. Близостта на ресторанта до Мариинския театър (бивш „Киров“) го прави идеален избор за посещение след театрално представление.

Намерете време да посетите самия дворец. Неговият частен рококо театър в позлата и кадифе е също толкова скъпоценен, колкото яйце на Фаберже, но всъщност много туристи и поклонници на историята са привлечени от покритата му с позорна слава изба.

Това е мястото, където Распутин, сибирският мистик, който има злокобно влияние върху последния цар, Николай ІІ, намира своя ужасен край през 1916 г. в ръцете на добрия приятел на Николай, княз Юсупов. Когато виното със цианкалий не подействало, Юсупов го застрелва, връзва го и го хвърля в река Нева – макар да е бил все още жив, както вярват мнозина.

Восъчна статуя на „лудия монах“ днес седи край една маса в сенките на дворцовата изба.

Къде: Санкт Петербург, Русия
Най-добро време: целогодишно

>
05 март 2012 г.

Тагове

дворци

любопитно

ресторанти

романтични места

стари градове

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти