Начало / Статии / Статии - Русия

Мостовете в Санкт Петербург стават пеещи

Автор

/

Посетителите на Санкт Петербург, които идват в града през лятото, поне веднъж остават будни до късно, за да наблюдават вдигането на мостовете над река Нева.

От лятото на 2016 г. прочутите мостове в Санкт Петербург освен да се вдигат под развълнуваните погледи на туристите, останали будни за късната нощна атракция, ще започнат и да „пеят“.

В нощта на 22 срещу 23 юли първият мост от проекта „Пеещите мостове“ - Дворцовият, ще се вдигне под акомпанимента на класическа музика. В 1:25 часа през нощта двете части на моста започват да се раздалечават под звуците на Първи концерт на Чайковски. Музиката свири 20 минути, като в плейлиста участват и други звезди на руската класика - Римски-Корсаков, Свиридов и Прокофиев. Всички произведения са подбрани така, че по някакъв начин да са свързани със Санкт Петербург.

Подготвени са общо 4 плейлиста, като всеки среднощен концерт ще завършва с „Химн за великия град“ на Рейнголд Глиер. От градската управа на града обещават добър звук, за който е монтирана специална техника.

Вижте списък с всички забележителности в Санкт Петербург.

А тук са най-добрите ни екскурзии до Санкт Петербург.

Виж още: 

Екскурзии - Москва

Круизи - Русия

Екскурзии - Скандинавия

>
22 юли 2016 г.

Тагове

културен туризъм

любопитно

мостове

музика

музикални събития

семеен туризъм

ски дестинации

Забележителности наоколо

Избрани оферти