Начало / Статии / Статии - Финландия

Островен замък предлага опера под звездите

Автор

/

Финландия е страна на езера (близо 188 000), крайбрежни тесни морски заливи и реки, от Езерния край Саймаа, близо до руската граница, до залива Ботния на запад. Тя е също един от най-гористите региони на планетата – взаимосвързана мрежа от езера, обкръжени от гъсти гори от бор и бреза, оформящи гледка на девствена природа, рядко виждана където и да било другаде. Разположен сред възхитителен пейзаж, град Савонлина заема три острова в езерото Саймаа, на източния край на Езерния край.

Отдавна балнеолечебен курорт за руските царе и техните свити, от 1912 г. градът става по-известен заради оперния си фестивал, най-значимия в Северна Европа, провеждан ежедневно във вътрешния двор на замъка от ХV в. Олавинлина. Добре запазена островна крепост, изградена, за да отблъсква нападенията от изток, и сега свързана чрез мост с континенталната суша, замъкът осигурява една от най-впечатляващите сцени за музикален фестивал на открито, подсилена от дългите часове на трептяща къснодневна светлина.

Заради атмосферата и обстановката днес има само един избор за отсядане на търсещите продължаване на магията на вечерното оперно представление – хотел „Раухалина“. Построен през 1897 г. от някакъв царски генерал, той е бил изящен като дантела  мавритански/ викториански фантастичен подарък за неговата съпруга. Разположен върху езерото и достижим по сухоземен път или с лодка от пристанището Савонлина, той е заслужено популярно място за екскурзии. Опитайте прочутия му обяд „Бюфет на царете“ или, най- малкото, прекарайте час-два в неговото кафене с прелестни изгледи към езерото.

Оперният фестивал в Савонлина 
Савонлина: 340 км североизточно от Хелзинки.
Кога: хотелът е отворен от началото на юни-края на август.

Специална оферта за всички, които искат да опознаят Скандинавия

>
18 юни 2010 г.

Тагове

замъци

скандинавия

фестивали

Забележителности наоколо

Избрани оферти