Начало / Статии / Статии - Великобритания

Фестивалът в Глайндборн в Англия

Автор

/

За истинските поклонници на операта лятото в Европа си остава абсолютно задължително, като няма по-приятна обстановка от тази на фестивала в Глайндборн сред зелените хълмове на Съсекс Даунс. Каймакът на британското общество се тълпи тук от откриването му през 1934 г., в едно голямо провинциално имение, чиято малка, но очарователна сграда на операта беше наскоро заменена от много по-голям, модерен театър с отлична акустика. Той беше открит през 1994 г. за удоволствие на всички (дори скептичните любители на старината обикнаха новата сграда) и сега вече е малко по-лесно да се снабдиш с билети.

Сериозните запалени почитатели на операта знаят, че ще открият високи стандарти в новаторския репертоар на фестивала, който предлага по малко от всичко за всеки, изпълнявано от международни звезди – както утвърдени, така и изгряващи. За други  това е връхната точка на светския сезон – ритуалният вечерен пикник, на който се наслаждаваш в оградената от градини ливада, която се простира пред елегантната, в неоелизабетински стил господарска къща, собственост на сина на основателя на фестивала. В далечината пасат крави и овце, докато можеш да чуеш как музикантите настройват инструментите си. Дотук се стига за един час с влак от Лондон. Или изживейте мечтата на Съсекс и си запазете място в 400-годишния, обрасъл с бръшлян хотел „Грейвтай Манър“, най-внушителното имение в Съсекс и на едно от първите места в Британия.

Пълен с удобна мебел,заобиколен от прочути великолепни градини, с един от най-добрите главни готвачи в областта и виненалиста, на която малцина могат да съперничат в страната, „Грейвтай“ е идеалното луксозно съответствие за Глайндборн.

Фестивалът в Глайндборн: 2 км източно от Луис, 88 км южно от Лондон „Грейвтай Манър“: в East Grinstead, 32 км северозападно от Глайндборн в Уест Съсекс; 48 км югозападно от Лондон.
Най - добро врекем: от средата на май до август.

>
25 май 2010 г.

Тагове

фестивали

Забележителности наоколо

Избрани оферти