Начало / Статии / Статии - Великобритания

Уестминстърското абатство в Лондон

Автор

/

Уестминстърското абатство (да не се бърка с Уестминстърската катедрала) е построено през 960 г. като Бенедиктински манастир, а днес е един от най-важните пазители на британската история, който можете да посетите по време на своята екскурзия в Лондон.

Всяка година повече от един милион туристи посещават тази 700-годишна сграда. Тук са проведени всички коронации, сватби и погребения на кралското семейство от 1066 г. насам. Огледайте се за трона за коронации, който ще ви удиви с неочаквано обикновения си вид.

В Уестминстърското абатство са погребани много известни личности от историята на Великобритания. В Ъгъла на поетите вечен покой са открили Чосър, Дикенс, Харди, Ръдиард Киплинг. Мемориални плочи имат Шекспир, Джейн Остин, Емили Бронте и много други.

Интересна е историята на Дикенс например, който е искал да бъде погребан в родния си град, но междувременно е станал толкова популярен, че бил погребан в Уестминстърското абатство (противно на волята в завещанието си). Освен древният орган и столът за коронации изработен през 1301 г., Уестминстърското абатство ще ви впечатли с цялостната си архитектура.

Имайте предвид, че обикновено е отворено за посетители до обяд (с изключение на сряда, когато можете да влезете до 18 часа). Тъй като сградата и до днес е място за провеждане на важни събития в Лондон, възможно е да бъде затворено и по друго време заради подобно мероприятие.

Посетителите получават аудиогид (на 11 езика), с който за около час могат да научат всичко за историята и тайните на абатството. Уестминстърското абатство е в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО.

Работно време и цени на билети: Актуална информация за работно време и билети вижте на уебсайта на Уестминстърското абатство: www.westminster-abbey.org

 

Вижте списък с всички забележителности в Лондон.

А тук са най-добрите ни оферти за пътуване до Лондон!

 

>
09 април 2014 г.

Тагове

абатства

идеи за уикенд

културен туризъм

семеен туризъм

ЮНЕСКО

Забележителности наоколо

Избрани оферти