Начало / Статии / Статии - Великобритания

Направи си собствен джин в Лондон (ВИДЕО)

Автор

/

През 19-и век джинът е най-популярната напитка в Англия и много хора са го правели в домашни условия.

Трудните дни за дребните производители идват с промени в законодателството и таксуването на производството на този вид алкохол, което довежда до затварянето на стотици малки дестилационни в Лондон, като последната затваря през 1825 г. В наши дни обаче джинът се завръща благодарение на микро-дестилационните.

Дестилационната Сити ъф Лондон (City of London Distillery) е типичен пример за това, а мястото не само продава алкохол, но и предлага уроци по производство на джин, които можете да вземете, ако сте в Лондон.

Новобранците-дестилатори трябва да изследват цялата гама от растителни продукти за напитката и с помощта на учители от Дестилационния отбор да създадат рецепта за техния джин.

След внимателно измерване на съставките, те се поставят в малък съд със спирт, преди да започне дестилационния процес. Когато стане подходящата температура, дестилатът се оставя да заври, докато се прибавят вкусовете на различни растителни екстракти.

Накрая новаците дават име на джина си и са разведени из дестилационната, преди техният джин да бъде затворен в бутилка и запечатан с червен восък.

Класовете по правене на джин са всеки ден през седмицата от 14:00 часа, вечерите на понеделник и сряда от 18:30 часа и неделя следобед от 16:00. Всяко занимание отнема около 2 часа като има индивидуални занимания и такива в групи. По време на обучението не се допускат наблюдаващи, а само участващи. Повече информация тук.

Виж актуалните оферти за пътуване до Лондон!

Виж още:

Екскурзия в Париж

Екскурзия в Берлин

Екскурзия в Рим

>
05 май 2020 г.

Тагове

идеи за уикенд

кулинарен туризъм

любопитно

Забележителности наоколо

Избрани оферти