Начало / Статии / Статии - Великобритания

Разгледай виртуално: зоопаркове и аквариуми с камери на живо

Автор

/

Пореден ден вкъщи. Вече сте гледали филми за пътуване, чели сте книги, разхождали сте се виртуално из големите музеи и национални паркове. А какво ще кажете за виртуално плуване с акули или за бързо надникване в клетката на пингвините и пандите в някоя зоологическа градина?

Освен да следите как върви животът на пандите и тигрите, можете да организирате забавни часове за децата си. Покажете им животните, разкажете им кое къде живее, с какво се храни, какво обича да прави.

Зоопаркът в Сан Диего

Неслучайно това е един от най-посещаваните зоопаркове в света и в САЩ. В секцията с излъчване на живо можете да надзърнете при белите мечки, пингвините, шимпанзетата, коалите, слоновете, тигрите…

Зоопарк Смитсониън

Освен при обичаните от всички слонове, лъвове и панди, от зоопарк Смитсониън са сложили камери и при симпатичното животинче гол земекоп, чието име буквално преведено от английски би звучало като “гола плъхо-къртица”. Чудесна твар, трябва да я видите. Вижте видео на живо от зоопарка тук.

Зоопаркът в Единбург

Знаете ли, че зоологическата градина в столицата на Шотландия е първата в света, която приютява пингвини, както и първата, в която те успешно се размножават? Ако пингвините в Сан Диего спят, опитайте с живо излъчване от айсберга на пингвините в Единбург.

Зоопаркове Виктория

Тези три зоопарка в Австралия предават картина от клетката на леопардите, зебрите и жирафите, както и от природния резерват Хийлсвил. Заради часовата разлика можете да видите живота и на нощните животни. Вижте всички камери от зоопаркове Виктория тук.

Националният аквариум

Националният аквариум в САЩ се намира в Балтимор и ви предлага три морски разходки на живо - една специално посветена на медузите и два рифа с акули, цветни рибки. Разгледайте ги тук.

Аквариумът Монтерей Бей

Камерите на аквариума Монтерей Бей ви пращат директно под вода за близка среща с медузи, морски видри, морски костенурки и акули. Има и камера, която излъчва директно от открито море. Разгледайте всичко тук.

Тихоокоеанският аквариум

Едно гмуркане в коралов риф? Или в лагуната на акулите? Пингвини под вода или над вода? Изберете си подводно приключение, поемете дълбоко въздух и скачайте в дълбокото. Всички камери от Тихоокеанския аквариум можете да видите тук.

Ферма Фоли

Фоли е ферма във Великобритания, която е нещо средно между зоопарк и селскостопански двор. Освен зебри и лъвове, на техните камери можете да видите и ежедневието на кози, магарета и овце.

Чете ви се нещо различно?

12 мисли за пътуването от автори на фантастика

Три жени в една кола (+ румънския Кондьо и три поуки) - пътепис

Къде да видите панди в Европа и по света

>
21 април 2020 г.

Тагове

приключения

семеен туризъм

забавления за деца

любопитно

идеи за уикенда

Забележителности наоколо

Избрани оферти