Начало / Статии / Статии - Великобритания

Кунардовите КЕ 2 и КМ2 - старата и новата кралица на морето

Автор

/

През 180 г. Самюъл Кунард осигурява първия договор за превоз на поща с параход между Британия и Северна Америка и от този ден линията, която носи неговото име, остава най-призната в цял свят.

Кунардовите КЕ 2 и КМ2, Саутхамптън, Англия

Флагманският кораб „Кралица Елизабет ІІ“, пуснат на вода в края на 60-те години на ХХ в., беше последният голям океански лайнер, построен за грубия северен Атлантически океан, и за повече от 30 години беше единственият кораб, редовно пътуващ по този маршрут.

Побиращият 1791 пасажери кораб е съкровище, анахронизъм на лукса, силата и скоростта в епоха на по-прозаични круизни кораби, осъществяващ шестдневно носталгично пресичане на океана, изпълнено с обслужване с бели ръкавици, непринудени лекции, време, прекарано в минералния басейн или библиотеката и много втренчено гледане над бордовата ограда към никога несвършващия океан.

2003 г. беше последният трансатлантически сезон за КЕ2, заместен по маршрута от по-младата си сестра „Кралица Мери 2“. Обявен за най-големия, най-дългия, най-широкия, най-високия пътнически кораб за всички времена – повече от два пъти по-голям от КЕ2 и повече от три пъти – от легендарния „Титаник“ – КМ2 е също първият реален океански лайнер, построен през период от повече от три десетилетия. Атмосферата на борда, която той предлага, е повече Y2K, отколкото fin de siecle, с бордови планетариум, минерален басейн от „Кениън Ранч“ и ресторант под надзора на главния готвач Тод Инглиш.

Очаквайте голяма доза атмосфера от златната епоха на параходите, примесена с модерност, включително салон, проектиран да наподобява лондонската Кю Гардънс, дървени палубни столове и дебели одеяла, както и едно от оригиналните изсвирвания на „Кралица Мери“, което се чува на десет мили. Буквално можете да чуете идването на бъдещето.

Къде: тръгване от Саутхамптън, 2 часа югозападно от Лондон, Англия
Кога: април-декември за трансатлантически пресичания.

Виж актуалните оферти за пътуване в Лондон!

>
01 декември 2011 г.

Тагове

кораби

лукс

любопитно

морски пътешествия

параходи

Забележителности наоколо

Избрани оферти