Начало / Статии / Статии - Дания

Хотел Д’Англетер и ресторант Командантен - най-добрият и най-добрият

Автор

/


Гостуващите знаменитости и изпечените сибарити винаги се отправят право към главния площад на Копенхаген и хотел „Д’Англетер“ заради много изисканото датско гостоприемство. Влезте в един свят на искрящи полилеи, мраморни подове и аристократична атмосфера, която отразява произхода на хотела като господарска резиденция от 1594 г.

Хотел „Д’Англетер“ и ресторант „Командантен“, Копенхаген, Дания

Извършеният наскоро ремонт му помогна да възвърне предишния си статус, който той поддържа десетилетия наред след отварянето си през 1775 г. – и днес отново е първокласният адрес в Копенхаген, безупречно управляван, старовремски изискан и излъчващ усещане за сдържана топлота.

Голяма част от привлекателността на хотела се дължи на превъзходното му местоположение, на крачка от „Строгет“, най-прочутия пешеходен булевард на столицата (най-дългия и най-стария в Европа), пълен с магазини, и навръх пристанищната зона Нюхавн с нейния канал, покрай който се редят кафенета и ресторанти. Тук високи кораби, работещи рибарски лодки и други плавателни съдове поскръцват и се полюшват в най-живописния кът на столицата.

Опитайте следобедния чай под стъкления купол на хотелския „Палм Корт“. Вечерта не е необходимо да ходите надалеч, за да се насладите на най-добрата храна в града. „Командантен“ е най-прелестният в Копенхаген, а може би и в Дания, ресторант. Почеркът на хваления дизайнер на градини и мебели, Таге Андерсон, е видим навсякъде тук. Поспрете първо в неговата многоетажна галерия отсреща за един визуален ордьовър, преди да седнете да вечеряте.

Разположен в построения през 1698 г. дом на градския военен комендант (оттук и името на ресторанта), „Командантен“ е сгряван от светлината на сребърните канделабри „Кристофъл“ и бляскавия кралски копенхагенски порцелан. Малки зали на няколко нива, с не повече от пет-шест маси във всяка, създават усещането за вечеря в уютен, но безукорно стилен частен градски дом. Атмосферата е олекотявана от портретите на кралица Маргрете ІІ, нарисувани от Анди Уорхол.

Къде: Копенхаген, Дания
Най-добро време: целогодишно

>
23 февруари 2012 г.

Тагове

любопитно

социален туризъм

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти