Начало / Статии / Статии - Дания

Паркът Тиволи в Копенхаген

Автор

/

Ако търсите „чудния, чудния Копенхаген, със сигурност ще го намерите в легендарния столичен парк Тиволи. Никой не се наслаждава на този увеселителен парк повече, отколкото самите датчани; от деня на откриването му през 1843 г. посещаването му е любима лятна традиция.

Над 100 000 мигащи бели коледни лампички и 400 000 цветя оформят пълната със забавления (а вечер – романтична) сцена. На 80-те озеленени декара на парка има карнавални игри, маршируващи оркестри и развлекателни влакчета (скърцащото влакче на ужасите е от 1914 г., както и въртележката с миниатюрни викингски кораби).

Танцови зали, бирарии на открито и пълна програма от предимно безплатни представления на открито забавляват млади и стари и ги карат да идват тук отново.

Има десетки ресторанти и павилиони за хранене – някои от тях много елегантни, но скъпи (традиционното за „Тиволи“ ядене от пьолсер хотдог със запържен лук е обикновено достатъчно блаженство за повечето посетители).

„Диван 2“ е най-реномираният ресторант в градината, работещ откакто е бил построен за първи път от крал Кристиан VІІІ в една зона, твърде отдалечена от градския център център. Това е най-изтънченото (чети: скъпо) място в „Тиволи“ за хранене с безукорно френско меню.

Неговият по-малко скъп и по-непринуден събрат, „Диван 1“, клони повече към местната кухня. „Тиволи“, за който казват, че е вдъхновил Уолт Дисни да създаде Дисниленд, няма нищичко общо с типичния американски увеселителен парк.

Адрес: Vesterbrogade 3

Най-добро време: отворен ежедневно от края на април до средата на септември. От от средата на ноември до Коледа е с ограничен брой атракции. „Тиволи“ е най-магически през нощта. Елате през май или началото на юни, за да видите 100 000 разцъфващи лалета. Фойерверки точно преди полунощ в сряда, петък и събота. Актуална информация за работно време и билети вижте на уебсайта на парка: www.tivoli.dk

Вижте списък с всички забележителности в Копенхаген.

А тук са най-добрите ни оферти за екскурзии до Копенхаген.

Виж още: 

Екскурзия до Швеция

Екскурзия до Русия

Екскурзия до Исландия

 

>
28 януари 2020 г.

Тагове

градини

любопитно

паркове

ресторанти

семеен туризъм

увеселителни паркове

Забележителности наоколо

Избрани оферти