Начало / Статии / Статии - Швеция

Малмьо – като у дома в Скандинавия

Автор

/

Малмьо е типичен представител на скандинавската урбанизирана култура. Красив, добре подреден и отлично устроен, шведският град е подходяща дестинация за лятото. Ето какво може да види туриста в Малмьо.

Замъкът в Малмьо (Malmöhus)

Замъкът в Малмьо (Malmöhus) е бил ренесансов замък и затвор, а сега е дом на няколко музея, в които може да видите различни исторически, технически и природни изложби и артефакти. Една от основните атракции за туристите е подводницата, в която може да се спускате сред морските животни в аквариума. Музеят е отворен ежедневно от 10 ч. до 17 ч. Входът е свободен за лица под 19 г., 20 шведски крони за студенти и 40 крони за възрастни (1 шведска крона е приблизително равна на 20 стотинки).

Музеят на модерното изкуство (Moderna museet)

Музеят на модерното изкуство (Moderna museet) е част от националния музей на съвременното изкуство в Стокхолм и представя изложби от миналия и настоящия век. Много интересни са семейните уъркшопи като рисуването с бои по земята или върху детските личица. Музеят е отворен от вторник до неделя от 11 ч. до 18 ч. Входът е свободен за лица под 18 г., 50 крони за студенти и 70 - за възрастни.

Студената баня (Kallbadhuset) и плажът Риберсборг

Студената баня (Kallbadhuset) и плажът Риберсборг (Рибан). В банята можете да разпуснете в сауна на дърва, а после да влезете в прохладното Балтийско море. Kallbadhuset е отворена всеки ден, входът е безплатен за деца под 7-годишна възраст, а за възрастните е 65 крони.

Паркът на хората (Folkets)

Паркът на хората (Folkets) е най-старият парк в Малмьо и е основно място за игри, пикник, срещи или почивка. В парка има площадки за голф и терариум и нощни клубове и ресторанти. Паркът на хората е отворен целогодишно, а входът е свободен.

Въртящата се сграда (Turning Torso)

Въртящата се сграда (Turning Torso) се намира в западното пристанище и е най-високият небостъргач на скандинавския полуостров, но е направен така, че постепенно се извива на 90 градуса от основата до върха. По него е доста лесно да се ориентирате в Малмьо.

Парк Stapelbäddsparken

Точно до Въртящата се сграда е скейт паркът Stapelbäddsparken - 2000 квадратни метра рампи, джъмпове, стълби, фънбокс за скейтборд и bmx, стена и истински каменни блокове за катерен.

Църквата "Сант Петри"

Църквата от 14-и век „Сант Петри“ е най-старата сграда в Малмьо, която ще очарова любителите на средновековната архитектура. За туристите има две добри новини – на входа ще ви посрещнат с безплатно кафе или чай, вход няма, а църквата е отворена всеки ден.

Lilla Torg

Старият град (Gamla Staden) е живописен квартал в сърцето на Малмьо, заобиколен от красив канал и трите най-централни площада в града: Stortorget, Lilla Torg и Gustav Adolfs Torg. Площад Лила (Малкият площад) е най-централният площад в Малмьо и логично- основно място за срещи и забавления. Там са едни от най-добрите кафенета, ресторанти и нощни клубове в града.

Малмьо Лайв

Малмьо Лайв пък е мястото за живот и култура в града - концертни и конферентни зали, апартаменти, офиси, хотели и ресторанти между стъклените стени на една от най-новите и красиви сгради в Малмьо.

Търговски център Emporia

Търговски център Emporia е типичен мол, в който има всичко. Търговският център е отворен всекидневно, от 10 ч. сутринта до 8 ч. вечерта. Паркингът е безплатен за два часа престой, ако си закупите нещо от магазина за хранителни стоки. До мола може да се стигне директно с влак или автобус номер 8 (слезте на последната спирка)

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Малмьо!

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Малмьо!

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Малмьо!

02 юни 2015 г.

Тагове

замъци

идеи за уикенд

културен туризъм

летен туризъм

музеи за изящни изкуства

плажове

забавления за деца

Забележителности наоколо

Избрани оферти