Начало / Статии / Статии - Швеция

Малмьо – като у дома в Скандинавия

Автор

/

Малмьо е типичен представител на скандинавската урбанизирана култура. Красив, добре подреден и отлично устроен, шведският град е подходяща дестинация за лятото. Ето какво може да види туриста в Малмьо.

Замъкът в Малмьо (Malmöhus)

Замъкът в Малмьо (Malmöhus) е бил ренесансов замък и затвор, а сега е дом на няколко музея, в които може да видите различни исторически, технически и природни изложби и артефакти. Една от основните атракции за туристите е подводницата, в която може да се спускате сред морските животни в аквариума. Музеят е отворен ежедневно от 10 ч. до 17 ч. Входът е свободен за лица под 19 г., 20 шведски крони за студенти и 40 крони за възрастни (1 шведска крона е приблизително равна на 20 стотинки).

Музеят на модерното изкуство (Moderna museet)

Музеят на модерното изкуство (Moderna museet) е част от националния музей на съвременното изкуство в Стокхолм и представя изложби от миналия и настоящия век. Много интересни са семейните уъркшопи като рисуването с бои по земята или върху детските личица. Музеят е отворен от вторник до неделя от 11 ч. до 18 ч. Входът е свободен за лица под 18 г., 50 крони за студенти и 70 - за възрастни.

Студената баня (Kallbadhuset) и плажът Риберсборг

Студената баня (Kallbadhuset) и плажът Риберсборг (Рибан). В банята можете да разпуснете в сауна на дърва, а после да влезете в прохладното Балтийско море. Kallbadhuset е отворена всеки ден, входът е безплатен за деца под 7-годишна възраст, а за възрастните е 65 крони.

Паркът на хората (Folkets)

Паркът на хората (Folkets) е най-старият парк в Малмьо и е основно място за игри, пикник, срещи или почивка. В парка има площадки за голф и терариум и нощни клубове и ресторанти. Паркът на хората е отворен целогодишно, а входът е свободен.

Въртящата се сграда (Turning Torso)

Въртящата се сграда (Turning Torso) се намира в западното пристанище и е най-високият небостъргач на скандинавския полуостров, но е направен така, че постепенно се извива на 90 градуса от основата до върха. По него е доста лесно да се ориентирате в Малмьо.

Парк Stapelbäddsparken

Точно до Въртящата се сграда е скейт паркът Stapelbäddsparken - 2000 квадратни метра рампи, джъмпове, стълби, фънбокс за скейтборд и bmx, стена и истински каменни блокове за катерен.

Църквата "Сант Петри"

Църквата от 14-и век „Сант Петри“ е най-старата сграда в Малмьо, която ще очарова любителите на средновековната архитектура. За туристите има две добри новини – на входа ще ви посрещнат с безплатно кафе или чай, вход няма, а църквата е отворена всеки ден.

Lilla Torg

Старият град (Gamla Staden) е живописен квартал в сърцето на Малмьо, заобиколен от красив канал и трите най-централни площада в града: Stortorget, Lilla Torg и Gustav Adolfs Torg. Площад Лила (Малкият площад) е най-централният площад в Малмьо и логично- основно място за срещи и забавления. Там са едни от най-добрите кафенета, ресторанти и нощни клубове в града.

Малмьо Лайв

Малмьо Лайв пък е мястото за живот и култура в града - концертни и конферентни зали, апартаменти, офиси, хотели и ресторанти между стъклените стени на една от най-новите и красиви сгради в Малмьо.

Търговски център Emporia

Търговски център Emporia е типичен мол, в който има всичко. Търговският център е отворен всекидневно, от 10 ч. сутринта до 8 ч. вечерта. Паркингът е безплатен за два часа престой, ако си закупите нещо от магазина за хранителни стоки. До мола може да се стигне директно с влак или автобус номер 8 (слезте на последната спирка)

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Малмьо!

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Малмьо!

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Малмьо!

>
02 юни 2015 г.

Тагове

замъци

идеи за уикенд

културен туризъм

летен туризъм

музеи за изящни изкуства

плажове

забавления за деца

Забележителности наоколо

Избрани оферти