Начало / Статии / Статии - САЩ

Изложението на цветя във Филаделфия - най-големият посветен на цветята празник на закрито

Автор

/

Най-старото и най-престижното изложение на цветя, провеждано почти всяка година от 1829 г. и организирано от Пенсилванското градинарско дружество, то е също неговата най-добра проява, една феерия, която преобразява всеки сантиметър от 40-декаровия „Кънвеншън Сентър“ на Филаделфия във фантастична градина от разпъпили се растения и разцъфнали дървета.

Изложението на цветя във Филаделфия, Филаделфия, САЩ

Шейсет главни изложби са достатъчни да спрат дъха ви, докато 2500 любителски изложби в 580 състезателни категории създават работа на над 200 съдии от цялата страна. Те трябва да присъдят наградите в предпоследната нощ на продължаващото седмица събитие, което е пълно със семинари, практически демонстрации (подрязване, пресаждане, отглеждане на бонсай и подрязване на дървета и храсти в причудливо-декоративни форми, дебати относно торенето) и труден за устояване пазар.

Приходите от изложението – обикновено около един милион долара – се инвестират обратно в общинските градини и в проекти за разкрасяването на града. В последна сметка над 2000 градински проекта се радват на вниманието на Градинарското дружество и са със съществен принос за поддържане на Филаделфия като „Зеления провинциален град“, какъвто го е виждал неговият основател Уилям Пен.

Къде: Филаделфия, Пенсилвания, САЩ
Най-добро време: началото на март

>
06 март 2012 г.

Тагове

изложения

любопитно

социален туризъм

събития

Забележителности наоколо

Избрани оферти