Начало / Статии / Статии - САЩ

Личфийлд Хилс и Мейфлауър Ин - запазена колониална архитектура

Автор

/

Представата, че типичната Нова Англия е едно безкрайно напрежение, която идва от градския хаос на Ню Йорк, се разпръсва при наближаването на Личфийлд Хилс, идиличен анклав с площ 2600 км2, закътан в подножията на планинската верига Бъркшър в северозападната част на щата Кънектикът.

На всеки завой по лъкатушните пътища на областта се разгръща един класически, сякаш изваден от литографиите на „Къриър енд Айвс“ пейзаж на фермерски къщи от ХVІІІ и ХІХ в. с два етажа отпред и един отзад, червени хамбари, внушителни облицовани с дъски резиденции, каменни стени и тихи езера (включително езерото Бантам, най-голямото естествено езеро в щата).

Очарователни, живописни селца и градчета изпъстрят областта, с островръхи конгрегационалистки църкви, извисяващи се край акуратни, изумруденозелени градски площади. Личфийлд, Норфолк и Салисбери са особено забележителни в това отношение. Древните ловци трябва да са се отправяли за Удбъри (известен като старата столица на Кънектикът) и неговите спокойни очарователни съседи, Кент и Ню Престън.

В близкия Уошингтън, в околностите на крехкото, дълго 8 км езеро Варамауг (означава „добро място за улов на риба“), елегантният хотел от 1894 г. „Мейфлауър Ин“ е с основание известен като един от най-разкошните в Нова Англия, с просторни интериори, пълни до тавана с английски и френски старинни предмети (и съответните цени).

Хотелът започва живота си като частно училище за момчета и е разположен върху земи, кръстосани от добре отъпкани маршрути и потоци. Храната е паметна, романтична и изненадващо непретенциозна.

Очаквайте най-прясното и най-чистото от изобилието, което районът предлага: дивеч, сладководна пъстърва и най-вкусните сезонни зеленчуци, приготвени от майстор готвача на хотела. За десерт има сладки сънища в легла с балдахини и пухени дюшеци с ленени чаршафи, както и обещанието за утрешната разточителна закуска.

В една област, известна с многото си прекрасни хотели, този е върхът.

Къде: 176 км северно от Ню Йорк Сити, Кънектикът, САЩ
Най-добро време: март-декември

Виж най-добрите оферти за пътуване в Ню Йорк!

Виж още:

Екскурзия в Лас Вегас

Екскурзия във Вашингтон

Екскурзия в Канада

>
23 ноември 2011 г.

Тагове

любопитно

романтични места

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти