Начало / Статии / Статии - САЩ

Национален исторически парк Индипендънс - родното място на американската държава

Автор

/

Градът на братската любов Филаделфия има това, което се смята за най-важния исторически район в който и да е американски град, една L-образна ивица от седемнайсет пресечки, създадена с акт на конгреса през 1948 г. и обхващаща над 15 сгради и паметници, чийто център е „Индипендънс Хол“, от червени тухли в джорджиански стил.

Построена през 1732 г. като сградата за заседания на законодателния орган на щата, именно тук е гласувана и на 4 юли 1776 г. подписана Декларацията за независимост, тук е приет Договорът за образуване на конфедерацията през 1778 г. и тук патриотите изработват проекта за Конституцията на САЩ през 1787 г. Оригиналните екземпляри на Декларацията и Конституцията са изложени в Западното крило на сградата.

В съседство е изградената във федерален стил Конгресна зала, в която Сенатът и Камарата на представителите на САЩ се събират през 1790 и 1800 г. (когато Филаделфия отстъпва ролята си на столица на новоизградения Вашингтон) и където е приет Законът за правата (първите десет поправки на Конституцията). Наблизо е 942-килограмовата Камбана на свободата (Liberty Bell), излята в английска леярна през 1752 г. и в продължение на повече от два века един от най-важните символи на свободата в света.

Изпълняващ ролята на нещо като портал към историческия район, новият, оборудван по последна по последна дума на техниката туристически информационен център предлага ориентиращи филми, гише за информация и билети за атракциите в района.

Къде: Филаделфия, Пенсилвания, САЩ

Кога: целогодишно

>
26 ноември 2012 г.

Тагове

архитектура

градове

пешеходен туризъм

Забележителности наоколо

Избрани оферти