Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

Вила „Сан Микеле“ и вила „Ла Маса“ - да живееш като Медичите

Вижте галерия
1 от 12

 

Ако търсите удобствата на луксозния дом, отправете се към поразителната вила „Сан Микеле“, разположена върху прохладните възвишения Фиезоле над Флоренция. Нейната поразително красива, фасада в цвят охра е смятана за проект на Микеланджело.

Вила „Сан Микеле“ и вила „Ла Маса“, Флоренция, Тоскана, Италия

Всичко вътре определено е пищно  и луксозно. Фреска Тайната вечеря от 1602 г. краси бившата трапезария, днес салон, но в топло време всеки – гост или посетител – е привлечен от лоджията на открито, чиито гледки по залез и сумрак към катедралата на Брунелески и околните покриви с цвят на изпечена глина я превръщат в едно от най-приятните местенца в Европа. Избуяли и ароматни, терасирани градини обгръщат вилата и преобразуваната Лимоная, зимна градина, където монасите са държали цитрусовите дръвчета в студено време.

Днес тук са двата най-добри апартамента на вилата. Прословутите горещи и влажни лета на Флоренция и долината Арно все едно не съществуват на тревистата тераса, където най-красиво разположеният басейн в областта предлага изгледи като от картини на Пиеро дела Франческа.

Доскоро „Сан Микеле“ беше най-превъзходната вила-хотел във Флоренция, но се появи конкуренция в другия край на града в лицето на вила „Ла Маса“, разточително обновена сграда от ХVІ в. Разположена върху бреговете на Арно, на петнайсет минути от центъра на Флоренция, тя дава възможност за надзърване в тосканския живот, на който ще да се е наслаждавала аристокрацията на Флоренция.

Къде: Флоренция, Тоскана, Италия
Най-добро време: май-октомври

Виж най-добрите оферти за пътуване във Флоренция!

Виж още:

Екскурзия в Пиза

Екскурзия в Монтекатини Терме

Екскурзия в Милано

Дата: 25 октомври 2011 г.
4.5/5, 17551 гласа
Забележителности около Флоренция