Начало / Статии / Статии - Турция

Пътешествия по релси и вода: Шедьоврите

Автор

/

Да пътуваш е единственото нещо, за което плащаш, а те прави по-богат. Именно пътешествията са това, което най-пряко проявява онази търсеща наша душа, самата човешка природа. А пътешествия – всякакви. Можем да летим, да пътуваме с автобус, да вървим, да караме колело... Има обаче и други пътешествия. Пътешествия, които дават свобода.

Да пътуваш с влак звучи ретро. Това е хубаво в наши дни, когато ретрото е на мода. Можеш да се разтъпчеш, докато пътуваш, да наблюдаваш красиви пейзажи, да поспиш, да се запознаеш с нови хора, да избегнеш трафика... Като шедьоври на пътешествията по релси и вода ви представяме четирима великолепни творци.

„Пътешествие като никое друго“: Ориент Експрес. Немалко знаем за знаменития влак, арена в романите на Агата Кристи, който минава и през нашата страна. Интересно е обаче, че освен класическия маршрут, завършващ в Истанбул, Ориент Експрес днес е марка в света на луксозните пътешествия с още много приказни предложения - влакови маршрути, круизи, хотели.

Днес можете да изберете да пътувате от Будапеща, Прага, Лондон, Париж, Истанбул, Венеция, Стокхолм и Копенхаген. Можете да опознаете мистиката на Шотландия с влака Royal Scotsman или вълшебствата на Азия с Eastern & Oriental Express. Можете да изберете продължителността на пътуването си и маршрута. А обстановката е винаги кралска – лукс, изискана кухня и внимание към всеки пасажер. Под марката Ориент Експрес вече са познати и петзвездните хотели Copacabana Palace в Рио, Ritz в Мадрид, Jimbaran Puri на остров Бали и други. С класическото лого са и няколко круизни предложения с изискани речни маршрути в Европа и Азия.

Пътешествието на живота: Maharajas’ Express. Ако Ориент Експрес е емблема, то този нов влак спечели титлата най-добър луксозен влак в света за 2011. Пътешествията в Индия на Maharajas’ Express са различни като маршрут и продължителност. Ако си мислите, че цените им ще са космически, то важно е да уточним, че те включват храна, напитки, турове и екскурзоводи, при това с лимузина, а за апартаментите трудно ще повярвате, че са част от влакова композиция. Имате всички хотелски удобства, от банята и спалнята до интернет. А гледката – истински филм!

Поверително от Испания: Луксозни туристически Влакове на Испания. За първи път такъв влак тръгва в Испания през 1983 г., едно столетие след раждането на Ориент Експрес. Наречен е Transcantabrico и пътешества в испанския север. По-късно добавя към името си „classico“, тъй като се ражда неговият още по-луксозен събрат – Transcantabrico Gran Lujo. Днес двата влака са в челната десетка на най-добрите влакове в света. Третият влак от същата гилдия е наричан „дворец на колела“ и обикаля Андалусия. В салоните на трите влака можете да вечеряте, да пиете чай пред панорамните прозорци, да играете шах в разкошна обстановка. Цените са по-ниски от Ориент Експрес, а получавате всички хранения, пълна екскурзоводска програма, класни вина, развлечения. И това не е всичко. В проекта си за луксозни туристически влакове испанските железници създават и „малката сестра“ – един комфортен, но и много достъпен влак с маршрут в Северна Испания - El Expreso de la Robla. Всички удобства и всички екстри отново са включени, а цената е до три пъти по-ниска.

Европа по вода, както никога досега: European Waterways. От 1974 г. до днес една изискана колекция от баржи-хотели плават по най-красивите европейски водни маршрути. Баржите побират до 14 души, а могат да се наемат и от двойка за меден месец или от семейство за вълнуваща ваканция. Баржата е специално пригодена за плаване в плитки води. Това прави възможно достигането до кътчета по малки реки и канали, които изобщо големите круизни кораби подминават. С European Waterways можете да опознаете магията на Франция от Бургундия, Париж и Шампан, до Прованс или долината на Лоара, да плавате из тайните на Италия, цветните поля на Холандия, очарованието на провинциална Германия, зелените чудеса на Ирландия, легендите на Шотландия или аристократичния чар на Темза. Всичко е включено – от трансферите и настаняването, до храната и екскурзиите, специално подбрани вина и точните сирена за тях, велосипеди, джакузи...

Цените на предложените шедьоври достигат до 9000 евро, но пък започват от 700 евро. Освен това всички, особено European Waterways, целогодишно правят намаления от 10% до 50%. Така че не се колебайте в мечтите си за неочаквани пътешествия.

И ето я нея – свободата да пътешестваш. Споменахме лукс и висока класа, изисканост и кралски разкош. Е, не заслужавате ли свободата да поглезите себе си? И още как!

>
20 декември 2012 г.

Тагове

екзотика

живописни пътешествия

заливи

каньони

круизи

лукс

морски пътешествия

пустини

пътешествие с влак

пътешествия с влак

речни пътешествия

романтика

романтични места

спа туризъм

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти