Начало / Статии / Статии - Испания

Страната на Баските в Северна Испания - 4 интересни места

Автор

/

Страната на Баските е един нов свят за откриване в Испания. Автономна от 1979 г. и дала името на Бискайския залив (от една от областите й – Биская), Баската автономия може да влиза в новинарските емисии с конфликти, но дойдете ли тук, ще откриете, че хората са гостоприемни и открити, а интересните дестинации не са една и две.

Ето някои от най-любопитните места, които можете да посетите в Страната на баските в северната част на Испания.

Билбао – това е столицата на споменатата провинция Биская, дала името на Бискайския залив. Освен с футбола, Билбао е прочут и с музея Гугенхайм, мостът Субисури и катедралата си Сантяго. Посетете стадион Сан Мамес за двубой на Атлетик Билбао или се разходете без цел в средновековния квартал по крайбрежието на двете реки, които текат през града.

Снимка: San Sebastian Turismo

Сан Себастиан – макар крайбрежното градче да е малко, то прави всичко възможно, за да се чуе името му и извън границите на Испания. Всяка година тук се провежда международен филмов фестивал, а през 2016 г. е Европейска столица на културата заедно с полския Вроцлав. Всяка година на 20 януари, празника на Сан Себастиан, в продължение на 24 часа градът е озвучен от биенето на барабани, а музиканти и обикновени хора се обличат в костюми.

Витория – или Витория-Гастейс, както е пълното име на града, е едно от най-зелените места в Испания. Признание за това е обявяването му за Зелена столица на Европа през 2012 г. Градът не е особено туристически насочен, но ще ви срещне с още една гледна точка към Страната на Баските.

Риоха Алавеса – преди 20 века в Риоха Алавеса пристигат римляните, като носят със себе си нещо, което ще промени съдбата на региона завинаги – лози. Това е вашата дестинация, ако сте почитатели на винените турове и смятате дегустациите във винарни насред живописни лозя за най-добре прекараното време от почивката.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Мадрид!

>
01 февруари 2024 г.

Тагове

винен туризъм

екотуризъм

кулинарен туризъм

музеи

плажове

семеен туризъм

Забележителности наоколо

Избрани оферти