Начало / Статии / Статии - Испания

Месон де Кандидо - крал на испанската кулинарна перла

Автор

/

За автентична атмосфера и най-добро печено прасенце (cochinillo asado) в страна, която се гордее с печените прасенца, този стогодишен ресторант е мястото, което трябва да посетите.

В може би най-красивия град на Испания много поколения от общителната фамилия Кандидо са развличали най-различни хора – от Хемингуей до Салвадор Дали. Техният ресторант е станал място за кулинарно поклонение на кралски особи, политици, тореадори и художници.

Никой не го напуска без убеждението, че другаде не може да бъде намерено по-възхитително и типично испанско ядене. На cochinillo може да съперничи само cordero asado (печено агне), друг изключителен регионален деликатес. Време на сиестата е след паметно хранене тук, така че преди да вкусите с наслада превъзходната
храна на "Кандидо", насладете се на паметните гледки на Сеговия.

Смята се, че Уолт Дисни се е вдъхновил от замъка-дворец Алкасар за замъка в Снежанка и седемте джуджета. Това е едни от най-фотографираните и любими обекти в Испания, построен през ХІІ и ХІІІ в. върху висока скала, видна отдалеч. Също толкова добре запазеният Римски акведукт (Acueducto Romano) е един от най-изящните оцелели образци на римската архитектура, неговите 166 двуредни арки са изградени без хоросан преди 2000 години. Отделете време за уединение в прохладната катедрала от ХVІ в., последната и най-елегантната, построена в готически стил във време, когато останалата част била много напреднала в Ренесанса.

Къде: Сеговия, 91 км западно от Мадрид, Испания
Най-добро време: пролетта и 21–29 юни, празничните дни на местните светци покровители, Йоан и Петър.

>
11 април 2012 г.

Тагове

замъци

романтични места

Забележителности наоколо

Избрани оферти