Начало / Статии / Статии - Индонезия

Курортът Фор Сийзънс в Бали - храм за романтика

Автор

/

Курортът


Няма да намерите повече романтика другаде, отколкото в този награждаван курорт, маскиран като традиционен балийски банджар, или село. Охлажданите от вятъра, покрити с бугенвилии павилиони за гости са пръснати като толкоз много венчелистчета червен жасмин из терасирания склон на курорта, водещ надолу към един 6-километров полумесец от белопясъчни плажове и тюркоазени води.

Дискретността стои на първо място в тези разпрострели се тристайни павилиони, въпреки техните душове на открито и плъзгащи се прегради, които разширяват границите между вън и вътре. Всеки има изолиран, заобиколен от градина басейн, а ако си уредите лечение лулур – екзотична смесица от явански ритуал на красотата и стародавни балийски церемониални приготовления – облечени със саронги богини ще дойдат във вашия павилион, за да ви масажират и изтъркат със сандалово дърво и подправки от главата до петите, да ви изпръскат със студено кисело мляко и да ви потопят в маса ухайни розови венчелистчета.

С увод катотози вероятно няма да се противите на която и да било от другите въодушевяващи СПА-процедури, които – заедно с десетките водни спортове в курорта и банкетите нощем на лунна светлина – ще бъдат вашето оправдание да не напускате този омагьосващ 140-декаров оазис, вашето собствено балийско селце. По-малката сестра на Джимбаран, курортът „Фор Сийзънс“ в Саян, е разположен на около 35 км на север в зелените хълмове близо до Убуд, върху 72 прелестни декара върху бреговете на река Аюнг.


„Фор Сийзънс“ в Джимбаран: Южно Бали, Индонезия, 15 минути от летище Денпасар;  
Най-добро време: април-октомври (сух сезон).

Виж актуалните оферти за остров Бали!

Виж още:

Почивка на остров Занзибар

Почивка на Сейшелски острови

Почивка на остров Кабо Верде

>
09 август 2010 г.

Тагове

романтични места

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти