Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

Ню Йорк
Ню Йорк / Niu_Jork

Никой не може да се мери с върха на върховете - Ню Йорк, Ню Йорк (New York). Той притежава своя дял изморени, бедни и натъпкани сякаш един върху друг маси от хора, но има също музеи, големи статуи, дори по-големи сгради от световна класа и безкраен ентусиазъм, както и цяло множество у-у-у и-и-и! Трудно е да се обясни кое е нещото, което го прави толкова изобилстващ от живот, но хиперактивната забързаност продължава да привлича все повече и повече хора.

Ню Йорк е чиста енергия. Виждали сте огромните небостъргачи, оживения трафик и ярките светлини по филмите. Голямата ябълка (The Big Apple), както го наричат, е дом на най-изящните музеи, на много и разнообразни ресторанти, на най-новата музика и забавления. Безкрайните тротоари ще ви отведат до улици с кафенета, до уникални дизайнерски магазини и до зелените хълмове на Сентрал Парк. Ню Йорк е любимият град на света.

Ню Йорк е най-гъсто населеният град в Северна Америка с 8 млн. жители , разположени на площ от 830 кв.км.

Той винаги е бил град на имигранти и около 1/3 от населението са родени извън страната. Грубо тук се говорят около 138 различни езика, а новите етнически територии се появяват из целия град, предлагайки на посетителите интересни културни и кулинарни изживявания.

Когато хората говорят за Ню Йорк имат предвид Манхатън, но градът има още 4 квартала – Бруклин, Бронкс, Манхатън, Куинс и Стейтън айлънд.

В наши дни Ню Йорк  е един от най-сигурните градове и най-добрия начин да бъде разгледан е пеша. Номерираните улици в Манхатън улесняват значително ориентирането. Номерата растат от изток на запад, а  авенютата са ориентирани север – юг.

CityPASS New York
Използвайте CityPASS New York, за да спестите пари. С тази карта спестявате до 51 % от входната такса за най - големите забележителности в Ню Йорк: Емпайър Стейт Билдинг, Музеят на модерното изкуство, Музеят Метрополитън, Музей Соломон Гугенхайм, Статуята на свободата и др.
Повече информация може да видите тук

Важна информация:

Население : 8 млн. жители

Валута: Щатски долар

Работно време: Това е градът, който не спи. Метрото се движи 24 часа. Търговските магазини работят през цялата седмица от 10:00 до 18:00 или по-късно. Повечето барове и клубове затварят в периода 2:00 – 4:00ч.

Интернет страници за Ню Йорк: www.nycgo.com, www.nyc.com, www.iloveny.com, www.nyctourist.com

Спешен телефон: 911

Туристическа информация: Официалният посетителски информационен център Ню Йорк се намира на адрес: 810, 7th Avenue. Работно време: пон -пет 8:30-18:00 часа, съб-нед 9:00-17:00 часа.

Тел: +1 (212) 484-1200

Уебсайт: www.nycgo.com

Поща

Можете да си закупите марки от магазините за вестници или от пощенските офиси. Кутиите, в които можете да пуснете писмата си, са с надпис USPS и обикновено са големи сини метални контейнери.

Уебсайт: www.usps.com

Аптеки

Аптеки има на всеки няколко пресечки. Много от аптеките затварят в 20:00 ч.

Телефонни кодове:

Код на страната: + 1

Код на областта: 212

Електричество

Електричеството в САЩ е 110V.

Забележителности около Ню Йорк
Свързани Пътеписи за Ню Йорк
Великденски пакети в Шато Монтан 3*, Троян
от 214 лв.
Великденски пакети в Шато Монтан 3*, Троян
3 нощувки
Собствен превоз
Романтичен Св. Валентин в Шато Монтан 3*, Троян
от 138 лв.
Романтичен Св. Валентин в Шато Монтан 3*, Троян
2 нощувки
Собствен превоз