Царево

За града

Оферти

Статии

Царево / Carevo
Царево (Tsarevo) се намира в Югоизточна България, разположен на два живописни острова. Градът е носил няколко имена - Царево, Василику (XII В.), Василикос (1352 г.), Василико (до 1934 г) Царево (до 1950 г.), Мичурин (до 1991 г.). За богатата история на Царево свидетелстват множество археологически паметници. Интересни забележителност в града е Църквата "Св. Троица". Късноантична и средновековна крепост има на връх „Папия" в Странджа. Курортът предлага прекрасни възможности за отдих и почивка. В близост до града се намират къмпингите Нестинарка и Арапя, както и селата Кодолово и Българи, където можете да се насладите на нестинарските танци на жарава. София - Царево - 445 км. Пловдив - Царево - 333 км. Варна - Царево - 193 км. Бургас - Царево - 77 км.

Транспорт

Автобусен транспорт
Царево се намира на около 70 километра от Бургас. От всички по-големи градове в България има автобусен транспорт до южночерноморските ни курорти, който преминава и през Царево.
Телефон за връзка с Автогара - Царево: 0550/52068
Адрес Централна Автогара - София: Бул. “Кн. Мария Луиза” №100
Телефон за връзка с Централна Автогара - София: 090021000; факс: (02) 8133 144
Website Централна Автогара - София: http://www.centralnaavtogara.bg/index.php

ЖП транспорт
От всички части на България може да се стигне до Бургас с жп транспорт и от там чрез автобуси, маршрутки и таксита до курорта Царево.
Адрес ЖП гара Бургас: на центъра на град Бургас, бул. Иван Вазов 1
Телефон за връзка с ЖП гара Бургас: 056/845 022
Webiste БДЖ: http://bdz.bg/

Въздушен транспорт
С вътрешните полети в страната от София, Пловдив и Варна може да стигнете до Бургас и от там чрез автобуси, маршрутки и таксита до Царево.
Адрес Летище - Бургас: на 10 километра североизточно от град Бургас
Website Летище - Бургас: http://www.bourgas-airport.com/
Webiste Летище - София: http://www.sofia-airport.bg/
Website Летище - Пловдив: http://www.plovdivairport.com/

Забележителности

Морската градина
Морската градина в Царево е едно невероятно място, където посетителите могат да се насладят на красивата гледка към морето докато се разхождат по алеите, заобиколени от цветя и дървета. Градината се намира в края на Царево в близост до морския бряг.  

Църквата "Св. Цар Борис"
Построена е през далечната 1830 година.  

Храмът "Св. Георги"
Разположен е от северната страна на Морската градина в Царево.

Храмът "Успение Богородично"
Храмът е построен през 1825 година. Намира се високо над морето в квартала Василико. Районът около храма е обявен за исторически резерват. мястото е изключително красиво и подходящо за разходки.

Паметникът на Михаил Герджиков
Михаил Герджиков е един от ръководителите на Илинденско-Преображенското въстание, което избухва през 1903 година. Паметникът се намира от южната страна на Морската градина в Царево.

 

Забележителности около Царево

Избрани оферти