Начало / Статии / Статии - Сърбия

Нова година в Сърбия 2022 - топ 10 места за празнуване

Автор

/

Много неща могат да се кажат за сърбите и вероятно повечето ще са субективни, но ако има факт, който никой не може да оспори, това е способността на съседите ни да празнуват, да се веселят и да гуляят.

Посрещането на Нова година в Сърбия е за тези, които обичат шумните балкански партита - яденето, пиенето и музиката ще са на корем, а ако изберете някой от балнео курортите, ще имате и бонус спа.

Ето някои от най-популярните места, където българите посрещат Нова година в Сърбия.

Белград

С космополитния си дух и многобройните си забележителности, Белград е топ дестинацията за посрещане на Нова година в Сърбия. Не правете грешката да започнете с пиенето отрано, защото в столицата празненствата започват едва след отброяването на 12-те удара в полунощ. Ако искате да се смесите с местните в някой бар или клуб, отправете се към бреговете на Сава и Дунав.

Виж актуалните оферти за Нова година в Белград! >>>

*

Ниш

Ниш също може да се похвали с разнообразие от барове и ресторанти, които няма да ви разочароват откъм вкусове и аромати. Предимството му е, че е доста по-близо от Белград (на 160 км от София) и спестеното време за път можете да оползотворите в други приятни дейности. Нишката крепост, Черепната кула, концентрационният лагер и близостта на балнеокурорта Нишка Баня са само част от забележителностите в Ниш, които ще направят престоя ви запомнящ се.

Виж актуалните оферти за Нова година в Ниш! >>>

*

Пирот

Пирот е един от най-близките градове в Сърбия, който мнозина познават и харесват. Пристигате бързо, след Нова година се прибирате за нула време - дори и опашки на границата не могат да ви стреснат. Пирот е малък град с провинциален дух, но със свои запазени марки като перфектно поддържаната крайбрежна алея покрай река Нишава, пазарът с усмихнати местни производители и пегланата кобасица (местния суджук, който непременно трябва да опитате).

Виж актуалните оферти за Нова година в Пирот! >>>

*

Княжевац

На места ще срещнете да наричат Княжевац Сръбската Венеция заради подредените като мъниста къщи край река Тимок, но си представете една много умалена Венеция, останала с по-малко от 20-ина хиляди души население. Градчето се намира близо до българската граница като можете да минете през Кулата или през Калотина според това откъде пътувате. Недалеч се намира и ски центърът Бабин зъб (Стара планина) с шест писти с обща дължина 15 км.

Виж оферта за Нова година в Княжевац! >>>

*

Пролом Баня

Пролом Баня е още един балнеокурорт, за който може би не сте чували, но който ще харесате ( и вероятно ще се върнете). Разположен е на склоновете на планината Радан и е известен с лековитата си минерална вода. Освен да се наслаждавате на басейна в хотела си и на уелнес процедури, можете да посетите намиращия се наблизо Дяволски град или да се разходите до красивата дървена църква Лазарица.

*

Върнячка Баня

Върнячка баня е спа курорт от времето на римляните, а през 19-и век сръбският княз Милош построява тук спа комплекс, който по лукс и удобства съперничи на най-модерните подобни комплекси в Европа, а след него свои вили започват да издигат и много представители на аристокрацията. От онези времена е останал Замъкът на културата, където днес се помещават местният музей и галерията. Не пропускайте да минете и по Моста на любовта над река Върнячка, за да сте сигурни, че ще започнете новата година с достатъчно от стрелите на Купидон.

Виж актуалните оферти за нова година във Върнячка Баня! >>>

*

Луковска Баня

В Луковска Баня хотелите се захранват с минерална вода от най-топлия извор в Сърбия - 69 градуса при извора. Да плувате в топъл минерален басейн, докато навън вали сняг е лукс, който можете да си позволите. Въздухът е кристално чист, изгледът е към планини, а много от хотелите са изградени в уютен алпийски стил.

*

Вършац

Как ви звучи “пустиня в Сърбия”? Странно? Край Вършац се намират уникалните Делиблатски пясъчни дюни, които макар и да не са истинска пустиня, създават много реалистично усещане за такава. Вършац е известен и със своето вино. Преди Втората световна война тук е имало стотици изби, част от които съществуват и днес. Ако сте почитатели на напитката на боговете, това е вашата сръбска новогодишна дестинация.

*

Суботица

Добре дошли в област Войводина! Град Суботица е архитектурен калейдоскоп със сгради в стилове от готика до арт нуво (не пропускайте да видите Общината и синагогата, и двете дело на двама унгарски архитекти). В миналото Суботица е била унгарско владение и до днес тук живеят повече унгарци, отколкото сърби или други националности. Докато сте в Суботица, не пропускайте да дегустирате вино от региона, и най-вече така нареченото пясъчно вино, което се произвежда от лозя, отглеждани върху пясък.

Виж актуалните оферти за Нова година в Суботица! >>>

*

Алексинац

Алексинац е малко градче край река Южна Морава, което няма кой знае какви забележителности, но има чудесни хотели със спа центрове, където да се отдадете на блажена почивка. На 15 км от Алексинац се намира езерото Бован, което е популярна дестинация през лятото, но ще го харесате и през зимата, ако случите на сухо и слънчево време. На 25 км пък се намира средновековният манастир Свети Стефан в Липовац.

>>> Разгледай всички актуални оферти за Нова година в Сърбия! >>>

 

 

>
08 ноември 2021 г.

Тагове

нова година

спа туризъм

празници

Забележителности наоколо

Избрани оферти