Начало / Статии / Статии - Сърбия

Изгодни идеи за уикенд на Балканите през октомври

Автор

/

Лятото отмина, но времето за пътуване винаги е подходящо. Стига да имате страхотни идеи, не е нужно да ходите на другия край на света. Ако все още не сте се запознали по-отблизо със съседите ни, и един уикенд е достатъчен за първа среща с някои от градовете в Сърбия, Македония, Сърбия и Румъния. Ето няколко страхотни, изгодни оферти:

Снимка: Thinkstock/Gulliver

Шопинг тур в Одрин

4 октомври

1 ден, 39 лв. на човек

Шопингът в Одрин отдавна се доближава до национален спорт – освен че ще посетите прочутите пазари и складове в града, ще можете да разгледате и неговите забележителности. > Виж офертата.

Шопинг тур в Ниш

4 октомври

1 ден, 29 лв. на човек

Разходка из забележителностите на сръбския град Ниш, шопинг на близкия пазар, където може да си закупите плодове, зеленчуци, млечни и месни деликатеси, кори за баница и др. > Виж офертата.

Румъния по следите на Дракула (от Варна)

9-11 или 23-25 октомври

3 дни, 180 лв. на човек

Класически румънски маршрут, от който започва опознаването на Румъния – и тази на Дракула, и съвременната. БукурещСиная – замъка Пелеш – замъка Бран – Брашов. Замъци, паметници и красивата румънска природа през есента. > Виж офертата.

Скопие за един ден

10 октомври

1 ден, 35 лв. на човек

Посетете Скопие през октомври. Столицата на Македония, която непрестанно се променя, всеки път може да ви посрещне с нови атракции. Разгледайте крепостта „Калето”, църквата “Св. Спас”, в чийто двор се намира гробът на Гоце Делчев, каменния мост над река Вардар, църквата “Св. Климент Охридски”, Скопската чаршия, хамама на Даут Паша, къщата музей на Майка Тереза, Триумфалната арка и др. > Виж офертата.

Хасково, Ивайловград и Одрин

10-11 октомври

2 дни, 89 лв. на човек

Източните Родопи често остават извън маршрутите на туристите, а точно по това време на годината планината се къпе в цветове и се превръща в магически декор за градове и селца. Застанете в подножието на най-високата в света статуя на Богородица с Младенеца в Хасково (вписана в Книгата на Гинес), посетете античната вила Армира край Ивайловград, а накрая отскочете до близка Турция, за да видите Музея на здравето, джамията Селимие и българската църква Св.св. Константин и Елена в Одрин. > Виж офертата.

Екскурзия в СърбияБелград, Нови Сад, Сремски Карловци

16-18 октомври

3 дни, 235 лв. на човек

Прекарайте уикенд при братята сърби – опознайте живота в Белград, Нови Сад, разходете се из историческия град Сремски Карловци - резиденция на сръбския патриарх, затова и още наричан „Рим на сръбската православна църква“. Добавете към това бира, местно вино и прочутата сръбска скара – и перфектният уикенд е готов! > Виж офертата.

Пирот, Темски и Суковски манастир

31 октомври

1 ден, 22 лв. на човек

Един ден из пограничните райони на Сърбия. Темски манастир "Свети Георги”, обект под защитата на ЮНЕСКО, съчетан с разходка из Пирот и за финал – Суковски манастир. > Виж офертата.

Русе и Букурещ – Западният свят на Балканите

31 октомври

2 дни, 109 лв. на човек

Ако живеете в София, то Русе е от далечните ви дестинации. Съчетайте посещение на Басарбовски манастир, разходка из красивия дунавския град Русе и румънската столица Букурещ. > Виж офертата.

>
29 септември 2015 г.

Тагове

идеи за уикенд

Забележителности наоколо

Избрани оферти