Начало / Статии / Статии - Египет

Три почивки на топло за априлската ваканция

Автор

/

Тази година пролетната ваканция за учениците е от 1 до 10 април (освен за 12-и клас, които ще почиват от 7 до 10 април). 

Тези десет дни в началото на пролетта са чудесен повод да си вземете отпуск и да се отдадете на приключения заедно с децата. 

Снимка: iStock by Getty Images

Винаги можете да изберете дестинация в България, да запишете детето си на курс или зелено училище, но ако имате нужда от смяна на обстановката, можете семейно да се отправите далеч и на топло за екзотична почивка. 

Ето три от най-добрите дестинации, към които да се отправите през априлската ваканция. 

Мексико

Снимка: iStock by Getty Images

Мексико е страна, пълна с чудеса, където отлично могат да се съчетаят плажуване на райското крайбрежие на Ривиера Мая с обикаляне сред древните чудеса на маите. 

За адреналин и истинско приключение, посетете парка Xcaret, в който и малки, и големи ще се забавляват по пътеките сред джунглата, докато крачат из подземни реки или влизат в мистериозни пещери. Наблизо се намират Чичен Ица и Коба - градове на майската цивилизация. 

През април температурите на Ривиера Мая се движат между 30 градуса през деня и 23-24 през нощта. 

Вижте подробна оферта за почивка в Мексико през априлската ваканция!

Занзибар

Занзибар е от онези райски острови, които човек трябва да види поне веднъж в живота си. Тук времето става за плаж целогодишно и няма ясно изразени влажни периоди. Вижте необикновените приливи и отливи на Занзибар, разходете се из шумния и пъстър Каменен град, влезте в плантация за подправки, плавайте с арабска лодка доу из тюркоазените води на океана, гмуркайте се, яжте пресни тропически плодове и свежи морски дарове. 

Вижте подробна оферта за почивка в Занзибар през априлската ваканция!

Египет

Снимка: iStock by Getty Images

Посещение на Египет е като урок по история на живо. Неслучайно казват, че пътуването по света е най-доброто образование, което можете да дадете на децата си. Комбинирайте чудесата на фараоните с круиз по Нил или с 5-звездна all inclusive почивка на брега на Червено море. 

Предимството на африканската дестинация е, че до там се лети с чартъри, които потеглят от София, Варна или Пловдив

Вижте оферти за почивка в Египет!

>
01 март 2022 г.

Тагове

любопитно

полезно

ваканция

новини

Пътуване и Ковид

почивка

Забележителности наоколо

Избрани оферти