Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

Оперният фестивал в Уексфорд - показ на нестандартното и малко известното

Вижте галерия
1 от 8

 

Най-доброто време да уловите дремливия Уексфорд е през октомври и ноември, когато целият град напълно се преобразява заради прочутия си оперен фестивал.

Уексфорд пъчи гордо гърди, тъй като над петдесетгодишното събитие все повече носи престиж и признание, продължавайки да показва по-малко известни опери и понякога изпълнители от световна класа. Неснобарски, неелитарен и често нестандартен, това е най-значимият оперен фестивал в страната. Десетки други изложби на произведения на изкуството, концерти и нощи на традиционната ирландска музика в пъбовете ентусиазирано скачат на борда за триседмичния период, създавайки в целия град една атмосфера на постоянно веселие.

Преживейте повече от този дух на гордостта и изтънчеността на малкия град с престой в най-приятния и красив хотел в графство Уексфорд, изискания, построен в регентски стил „Марлфийлд Хаус“. Разположен сред 144 декара градини и паркове, които са безупречно поддържани, както и самият хотел, това построено през 1820 г. седалище на графовете Кортаун (продаден на сегашните собственици през 1978 г.) е пълен с антики оазис на спокойствието със свое собствено езеро и резерват с диви птици.

Насладете се на изтънчена вечеря в романтичната, осветявана от свещи зимна градина, добавена от сегашните собственици. Пълна с растения, огледала и аромата на деликатно приготвени морски дарове, една вечер тук е идеален завършек на престоя в Уексфорд.

Къде: Уексфорд, Ирландия
Кога: октомври - ноември

Дата: 12 ноември 2012 г.
4/5, 2367 гласа
Забележителности около Уексфорд