Начало / Статии / Статии - Ирландия

Топ 8 голф дестинации по света

Автор

/

Ако за вас голфът е не просто спорт, а една от малкото останали "игри на честта", удоволствието от която намирате в силата на духа и тялото, то вие сте истински ценител на този джентълменски спорт. Със съхранените вековни ценности, с позитивизма, който носи и изисква, с близостта до природата, с красотата и чистотата – голфът е култура - едно цялостно разбиране за здравословен и хармоничен начин на живот.

Шотландия - там, където е роден голфът

Едно поклонение до игрищата, където е измислена играта голф, дава на нейните любители възможности за голям избор. Смята се, че голфът е бил развлечение за скучаещата шотландска аристокрация още през ХІV в. Почувствайте се като представител на тази аристокрация в някой от легендарните хотели, които съществуват, за да глезят гостите си с толкова несравним голф, колкото дългите часове дневна светлина позволят – и с лукс след голфа в добавка.

Мауи - предпочитаната дестинация на любителите на острови и голф

Кой не би се съгласил с местната поговорка „Мауи но ка ои“? Мауи е най-добрият. „Островът на долините“ е наречен на полинезийския полубог, който, след като издърпал всичките Хавайски острови от морето, решил да направи този – най-красивият – свой дом. От север на юг по благословения с плажове западен бряг на Мауи ще намерите голф игрища от световна класа - какво повече може да желае един истински голф любител?

Барбадос - райски плажове, чай и голф

Палми, кокосови орехи, коктейли, безкрайно красиви плажове и отлични голф игрища...това е малката Англия! Изненадахте ли се? Да, защото не много от вас знаят, че така наричат Барбадос. 300-годишната история на острова като колония на Англия го прави доста инетересна комбинация от подчертана екзотика и европейски консервативен дух.

Полуостров Монтърей - свещен голф и природна чудорама

Някога прочут с улова на китове и консервирането на сардини, Монтърей е бил също първата столица на Калифорния, САЩ. Свещена земя за играчите на голф, прегръщащото се с океана игрище „Пебъл Бийч“ напомня за трудните и ветровити игрища на Шотландия и Ирландия; то е редовно класирано като едно от най-великолепните (и скъпи) публични игрища от турнирен клас в света.

„Боулдърс Ризорт“ и „Голдън Доор Спа“ - високопустинен курорт, където властва голфът

Американският свят Аризона е рай за играчите на голф, а сред над 250-те игрища „Боулдърс“ се откроява, със своите две проектирани от Джей Мориш игрища с 18-дупки, зеленеещи на фона на драматичния високопустинен терен. Големи гранитни блокове с размери на къщи и на по 12 милиона години обграждат имота, а сред тях ненатрапчиво са сгушени сгради като на Флинтстоун.

Голф клуб „Балибъниън“ - ирландският голф рай

От Дъблин до Дънегол, Ирландия е благословена страна с повече от 250 голф игрища, един вид Северна Каролина на европейската голф сцена. Може би най-живописната и очарователна голф дестинация на земята , Ирландия дава възможност идилични замъци-хотели да служат като база на няколко голф игрища в радиус от един час път с кола, а пътуването из страната да носи толкова наслада, колкото времето, прекарано по легендарните крайбрежни голф игрища с обрасли с трева дюни.

„Америкън Клъб“ - голф светилището на Средния запад

"Америкън Клъб“ е първокласен във всяко отношение ваканционен курорт в американския щат Уисконсин, особено ако любимият ви спорт е голф. От голф мегакомплекса на „Клъб“ двете игрища с 18 дупки на „Блакулф Рънсю' са естествено изваяни от плъзгането на ледник преди десетки хиляди години, след това шлифовани от световноизвестния архитект на голф игрища Пит Дай, който заявява при тяхното откриване през 1988 г., че „не би могло да има по-добра природна среда за голф“.

„Пауърскорт Хаус енд Гардънс“ - градина над градините и първокласен голф

В това буколическо графство, уместно наричано „Градината на Ирландия“, „Пауърскорт“ е най-хубавата градина и според мнозина една от най-прекрасните в света. Сегашните собственици, фамилията Слейзинджър, купуват имението от деветия виконт Пауърскорт през 1961 г. и стоят зад добавянето на голф курорта с 36-дупки „Пауърскорт“, нареждан сред най-хубавите в Ирландия.

>
25 януари 2013 г.

Тагове

голф туризъм

екзотика

Класации

летен туризъм

лукс

плажове

спортни събития

спортни състезания

Забележителности наоколо

Избрани оферти