Начало / Статии / Статии - Бразилия

Острови Илабела - любимото уикенд бягство на Бразилия (ВИДЕО)

Автор

/

Жителите на Рио де Жанейро имат на разположение световноизвестни плажове, за които хора пътуват от целия свят, но самите местни имат и други предпочитания. Защото ако имаш плаж на остров и плаж не на остров, в повечето случаи първият печели.

Илабела, или в превод Красивият остров, просто не би могъл да има някакво по-подходящо име. Само го вижте! В действителност Илабела е архипелаг от няколко острова, разделени от сушата от канала Сао Себастиао. Тук се намират едни от най-популярните плажове в Бразилия, както и немалко плажове, останали недокоснати от масовия туризъм. Направо девствени.

Някога островът бил населяван от местно население, на чийто език името му означавало Спокойният остров. Днес трудно може да наречем мястото спокойно, особено през лятото, когато над 100 000 души се изсипват по крайбрежието му.

Популярен е сред ветроходците, а водите край брега са идеални за гмуркане. Има над 50 потънали кораба, от които останките от шест са официално достъпни за гмуркачи. Организират се плавания за наблюдаване на китове, от които във водите тук се срещат няколко вида, включително косатки и гърбати китове.

Островът може да се похвали с над 40 плажа. Тези, които са разположени откъм канала и континента, са с чадъри, шезлонги, бийч барове и всякакви други удобства на организирания туризъм. Тези, които са откъм океана, са по-слабо посещавани, но там и вълните са доста по-големи.

Сред най-известните плажове на Илабела са Барейрос, Педра до Сино, Прая до Жулиао. Ако търсите усамотение, отидете до Прая до Жабакара.

На островите от архипелага има още гъста, почти непокътната тропическа гора и красиви водопади. Заради биологичното разнообразие, почти целият архипелаг е обявен за биосферен резерват от ЮНЕСКО.

Съвет: Според местна легенда, Бог създал такъв съвършен остров, такова парче от Рая на Земята, че нямало как да не добави нещо негативно против уроки. Затова плажовете на Илабела освен с туристи, често са пълни и с борачудос, или местна досадна муха, която хапе. Мухата не е опасна и не пренася болести, но ухапаното от нея боли и сърби. Мажете се старателно с репелент, ако не искате да се запознаете от първо лице с борачудос.

Полезна информация: Остров Илабела се намира на около 200 км от Сао Пауло и на 350 км от Рио де Жанейро. До него се стига с ферибот от град Сао Себастиао, който стига за 15 минути. В летните месеци линията е толкова натоварена, че понякога се чака с часове.

Виж актуалните оферти с посещаване на остров Илабела!

Виж още:

Екскурзия в Рио де Жанейро

Екскурзия в Буенос Айрес

Екскурзия в Перу

Екскурзия в Борнео

>
15 май 2020 г.

Тагове

екзотика

острови

приказните острови

Забележителности наоколо

Избрани оферти