Начало / Статии / Статии - Дания

Ресторант Ида Давидсен - артистични сандвичи в смайващи вариации

Автор

/

Тези, които мислят, че както и да го наречеш, сандвичът си е все сандвич, трябва да поспрат за малко в тази копенхагенска институция, витрина на националния отворен сандвич, наречен smørrebrød.

Ресторант Ида Давидсен, Копенхаген, Дания

Ида Давидсен („кралицата на шмьоребрьодите на Копенхаген“) управлява този вече пето поколение фамилен ресторант, чиято история надхвърля едно столетие. Казват, че менюто от 178 варианта е най-обширното в Скандинавия – то е с размерите на телефонния указател на Копенхаген. Сандвичите са изложени на стъклена витрина и като всичко останало в тази чувствителна към естетичността страна, всеки е внимателно и изкусно приготвен.

Количеството е важно, но качеството и преснотата са на първо място. Изборът е възхитителен, макар и понякога твърде неочакван и нестандартен: език с пържени яйца, гълъб с гъби, както и пюре от глава на пушена сьомга са най-впечатляващите с фантазията си предложения.

Повечето избират скариди, пастет от черен дроб, ростбиф и пилешко. Дори кралицата на Дания се изкушава понякога да хапне от тях и Ида Давидсен е била доставчик за немалко кралски празненства в резиденцията й – двореца Амалиенборг.

Къде: Копенхаген, Дания
Кога: август

>
08 август 2011 г.

Тагове

гастрономия

ресторанти

социален туризъм

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти