Начало / Статии / Статии - Германия

Пътят на приказките в Германия

Автор

/

Сякаш не е достатъчно, че в Германия се намират едни от най-приказните замъци в света (а един от тях е послужил и за вдъхновение на логото на Дисни), ами в тази привидно строга страна си имат и цял Път на приказките.

В продължение на над 600 км маршрутът се простира от Ханау до Бремен, като минава по стъпките на Братя Грим и тяхното творчество.

Пътят на приказките предлага средновековни градове, култура, история, замъци, музеи, театър – очарователна смесица от традиционен селски живот и оживена градска атмосфера.

Пейзажите са разнообразни, но винаги приказни – долини, загадъчни планини и гори, равнини и блата, където сякаш и днес се разхождат героите от приказките на Братя Грим.

Нищо чудно и наистина да срещнете някоя принцеса, Бременските музиканти или зла вещица...

Приказките могат да са по-истински, отколкото на възрастните им се ще да вярват!

Маршрутът включва десетки градове и селца, още толкова музеи, няколко бирарии (за да не скучаят възрастните) и разбира се, замъци!

Братя Грим са написали повече от 200 приказки. Те са пътували по маршрута на днешния Път на приказките – от родния си град Щайнау ан дер щрасе по прашните пътища на Северна Германия, и са събирали историите, които сте слушали като малки, а сега вероятно четете на децата си.

Едно истинско приказно приключение!

Снимки: www.deutsche-maerchenstrasse.com

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Германия!

>
26 октомври 2023 г.

Тагове

бира

живописни пътешествия

замъци

културен туризъм

маршрути

музеи

романтични места

театри

забавления за деца

Забележителности наоколо

Избрани оферти