Начало / Статии / Статии - Германия

Кохем – жив спомен от стара Германия

Автор

/

Кохем е красив германски град, който съдържа в себе си множество легенди и богата история, като всичко това може да бъде видяно по улиците му от днешните туристи. Градът е с население под 5 хиляди души и почти напълно е запазил старовремското си очарование. Разположен е в китната долина на река Мозел, а по възвишенията около него са разположени много винарни.

Снимки: © Tourist-Information Ferienland Cochem

Кохем е бил заселен първо от келти, после от римляни. За първи път е споменат в официален документ като Вила Кухема през 886 г. Градските му укрепления са издигнати през 1332 година, а в последствие Кохем е поразен от чумна епидемия и последвала дълга серия от войни чак до Втората световна, когато голяма част от старата част на града е унищожена.

Кохем започва да става туристическа дестинация още през 19-и век, когато привлича множество английски художници, които са рисували живописните местни пейзажи, а през 30-те градът вече е истински туристически център. В днешно време туристите са привлечени от запазения древен дух на града, красивата гледка и развитата винена индустрия, която се дължи на множеството големи и малки семейни винарни.

Имперският замък (Reichsburg Cochem)

За първи път тази крепост е спомената в документ през 1130 година. През 1151 година замъкът е завладян от крал Конрад III, който го обявява за имперски. През 1688 година крепостта е завладяна от френските войски по време на Деветгодишната война и е разрушен от тях на следващата година. Имперският замък е в руини до 1868 година, когато берлинският бизнесмен Луи Фредерик Жак Равене плаща за реконструкцията му. От 1978 година замъкът е собственост на града.

Замъкът Винебург

Той е построен в средата на 13-и век и в следващите векове е разширяван многократно от семейство Вуненберг. По-късно замъкът става собственост на семейство Метерних. По време на Деветгодишната война, замъкът е превзет, взривен е от френските сили и никога не е възстановен. От него днес са останали само руини.

Мелницата за горчица (Senfmuеhle)

Историческата мелница за горчица е построена през 1810 година и е единствената останала в Европа. В наши дни собственикът й Волфганг Стефенс продължава да произвежда различни видове горчица по изпитани рецепти.

Разходка и пешеходен туризъм

Кохемер Крампен (Cochemer Krampen) е добра възможност за чудесна 24-километрова разходка в полукръг по продължението на река Мозел. За да видите най-добре замъка и долината от далеч, се качете на планината Пинеркройц (Pinnerkreuz). На върха й има туристически пътеки и ресторант. До там може да се стигне със седалков лифт, който работи от Великден до средата на ноември от 9.30 ч. до 18.30 ч.

В Кохем има отлични условия за каране на колело по велоалеите край Мозел и за пешеходен туризъм.

Събития

Великденският пазар на Кохем започва две седмици преди Великден и продължава до Винената седмица на Мозел в средата на юни. Тогава на пазара се предлагат над 300 марки вина. Винени дегустации се предлагат целогодишно на много места в Кохем. През първия уикенд на август в замъка Кохем се провежда годишен фестивал.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Кохем!

 

>
17 юли 2015 г.

Тагове

велотуризъм

винен туризъм

замъци

идеи за уикенд

романтика

семеен туризъм

събития

трекинг

фестивали

фестивали август

Забележителности наоколо

Избрани оферти