Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

Страсбург - Топ 5 чаровни забележителности

Макар Страсбург да е известен като град, свързан преди всичко с Европейския съюз и да извиква в съзнанието думи, завършващи на „-ация“ (бюрокрация, администрация), градът има и своята очарователна част – със стари къщи, интересни музеи, внушителни катедрали и разходки с лодки.

Ето 5 от най-чаровните забележителности, които да посетите в Страсбург:

Катедралата „Нотрдам” – Това е най-високата църква във Франция и четвъртата най-висока в света – 142 м. Изградена е в готически стил и е на повече от 600 години. Известна е с астрономическия си часовник, който освен времето, отчита и движението на планетите. Не пропускайте да се качите на последния й етаж, от където се разкрива красива гледка към града. Намира се на „Площада на катедралата” (Place de la Cathedrale) на остров Гранд Ил.

Пети Франс – Добре дошли в „малката Франция”, както в превод е името на този живописен квартал. Той е бил център на града през Средновековието и днес все още носи духа на тази епоха. Намира се в югозападната част на остров Гран Ил и има множество речни канали. На покрива на повечето къщи тук ще забележите дървени колела. Слагат се с цел подпомагане на гнезденето на щъркели в района и наистина през пролетта много щъркели строят гнездата си върху тях. Разходете се из тесните улички и цветни алеи край каналите и изпийте чаша кафе в някое кафене.


С лодка по река Ил – Романтична вечеря на лодка и светлинките на града, отразяващи се във водата край вас – не звучи зле. От пролетта до есента можете да си наемете лодка и да се понесете по река Ил, която заобикаля стария град на Страсбург. Така ще видите много от забележителностите от различна перспектива и ще се насладите на красиви гледки.

Музеят на шоколада – Намира се в южната част на града. Пред него ще видите няколко стари машини, с които в миналото се е правел шоколад. В музея ще научите за историята на шоколада, технологията на добиването му и за различните му видове. От кафенето в музея можете да си купите горещ шоколад, шоколадови шейкове, шоколадова бира, бонбони и какви ли не още шоколадови изненади.

Паркът на Цитаделата – Това е красив парк с обширни зелени поляни, алеи за тичане, красиви езерца с лебеди, много детски площадки и пейки за почивка. На територията му можете да видите останки от построената през XVII век крепост, предназначена да защитава града от нападения. Намира се близо до центъра на града.

 

Дата: 26 октомври 2020 г.
4.5/5, 19938 гласа
Забележителности около Страсбург