Начало / Статии / Статии - Франция

Страсбург - Топ 5 чаровни забележителности

Автор

/

Макар Страсбург да е известен като град, свързан преди всичко с Европейския съюз и да извиква в съзнанието думи, завършващи на „-ация“ (бюрокрация, администрация), градът има и своята очарователна част – със стари къщи, интересни музеи, внушителни катедрали и разходки с лодки.

Ето 5 от най-чаровните забележителности, които да посетите в Страсбург:

Катедралата „Нотрдам” – Това е най-високата църква във Франция и четвъртата най-висока в света – 142 м. Изградена е в готически стил и е на повече от 600 години. Известна е с астрономическия си часовник, който освен времето, отчита и движението на планетите. Не пропускайте да се качите на последния й етаж, от където се разкрива красива гледка към града. Намира се на „Площада на катедралата” (Place de la Cathedrale) на остров Гранд Ил.

Пети Франс – Добре дошли в „малката Франция”, както в превод е името на този живописен квартал. Той е бил център на града през Средновековието и днес все още носи духа на тази епоха. Намира се в югозападната част на остров Гран Ил и има множество речни канали. На покрива на повечето къщи тук ще забележите дървени колела. Слагат се с цел подпомагане на гнезденето на щъркели в района и наистина през пролетта много щъркели строят гнездата си върху тях. Разходете се из тесните улички и цветни алеи край каналите и изпийте чаша кафе в някое кафене.


С лодка по река Ил – Романтична вечеря на лодка и светлинките на града, отразяващи се във водата край вас – не звучи зле. От пролетта до есента можете да си наемете лодка и да се понесете по река Ил, която заобикаля стария град на Страсбург. Така ще видите много от забележителностите от различна перспектива и ще се насладите на красиви гледки.

Музеят на шоколада – Намира се в южната част на града. Пред него ще видите няколко стари машини, с които в миналото се е правел шоколад. В музея ще научите за историята на шоколада, технологията на добиването му и за различните му видове. От кафенето в музея можете да си купите горещ шоколад, шоколадови шейкове, шоколадова бира, бонбони и какви ли не още шоколадови изненади.

Паркът на Цитаделата – Това е красив парк с обширни зелени поляни, алеи за тичане, красиви езерца с лебеди, много детски площадки и пейки за почивка. На територията му можете да видите останки от построената през XVII век крепост, предназначена да защитава града от нападения. Намира се близо до центъра на града.

Вижте актуални оферти за екскурзия до Франция!

>
07 април 2023 г.

Тагове

градове

идеи за уикенд

романтични градове

Забележителности наоколо

Избрани оферти