Начало / Статии / Статии - България

11 райски СПА курорта по света

Автор

/

Неподвластна на времето, облагородяващата сила на СПА удовoлствията гарантира нулево ниво на стрес и е чудесна здравословна храна за душата. Ако имате нужда от почивка, се потопете в нашата класация на едни от най-добрите световни СПА курорти.

Баден-Баден в Германия

В Баден Баден „Бел епок“ е жива; ритъмът на живота не е забързан, както е било и в отминалите времена, когато хората са идвали тук заради възстановителните целебни сили на йонизиращите извори. „Аз съм напълно уверен, че оставих моя ревматизъм в Баден Баден – пише Марк Твен. – Баден Баден може да си го задържи“.

Мъртво море в Израел

Калта на Мъртво море е била част от възстановителните и разкрасяващите процедури в Обетованата земя от времената на Савската царица (знае се, че и Клеопатра е идвала тук за лечение). Богатата на минерали област и нейните топли извори способстват за умножаване на балнеолечебни центрове в и около крайбрежния кибуц Енгади, потънал в пищна зеленина оазис върху склона на червена пустинна скала.

Древният тайландски масаж - храмове на угаждането

Масажът, най-старата форма на лечение в Тайланд, е древна източна практика, отдавна смятана за върховно възстановяващо силите преживяване. На всеки ъгъл в Банкок неонови реклами предлагат „модерен“ масаж, но автентичната практика, която може да ви остави подмладен и преодолял последствията от часовата разлика при пътуването със самолета, се намира другаде.

Будапеща - на бани в стила на османските паши

Окупирането на Унгария от турците между 1541г. и 1686 г. все още се усеща в тачената традиция на обществените бани, форма на прекарване на свободното време, която унгарците вземат много на сериозно. Над трийсетте СПА-центъра в Будапеща предлагат възможността да вземете участие в този древен ритуал на ободряващите и укрепващи бани.

„Хоумстед“ в САЩ - балнеолечебен курорт от световна класа и исторически топли извори

Следвайте стъпките на Томас Джеферсън до рустикалните бани „Джеферсън Пулс“ за едно сибаритско и лечебно накисване в богата на минерали 37-градусова вода – преживяване, сродно на къпане в топла „Перие“. Историческите бани са поддържани от съседния курортен хотел с 500 стаи „Хоумстед“, величествена джорджианска красива сграда, напомняща за европейските балнеолечебни курорти, от рода на Баден-Баден.

Каньон Ранч Хелт Ризорт“ в САЩ - здравен център от световна класа

Пионер сред откритите и за двата пола фитнес курорти в Съединените щати, „Каньон Ранч“ е открит през 1979г. и скоро става един от северноамериканските най-прочути центрове за поддържане на здравето и добрата форма. Повечето хора идват тук, за да се отърсят от живота под силен стрес и множество нездравословни навици. СПА-процедурите са първостепенна съставка от цялостния подход тук към доброто здраве.

Десет хиляди вълни в САЩ - лекувайте се с водите под звездите

Вземете атмосферата на традиционен японски горещ минерален извор онсен и я вкарайте на закрито, добавете панорамата на красивата планина Сангре де Кристо и аромата на борове и хвойнови храсти, разклатете в детински трепет от откриването на всичко това в една прекрасна природна среда, и ще получите „Десет хиляди вълни“, единствен по рода си здравен курорт в щата Ню Мексико, САЩ.

Клокочещият Роторуа в Нова Зеландия - първобитно научно-фантастично шоу

В Роторуа, център на интензивното термално поле на вулканичното плато Таупо, кални басейни клокочат и сернисти изпарения свистят през процепите в земната повърхност, създавайки един причудлив гео-термален спектакъл, който Джордж Бърнард Шоу нарича „най-адската сцена“, която някога е виждал. В Роторуа живеят една трета от новозеландските маори, чиито легенди обясняват геотермалната дейност като огнен дар от боговете.

Карлови Вари - трио балнеолечебни курорти в Бохемия

„Чувствам се тъй, сякаш съм в някакъв рай на невинността и непринудеността“, пише Гьоте, който прекарва шестнайсет месеца в Карлови Вари, Чехия, по-известен в чужбина под немското си име – Карлсбад. В биографиите на Бетховен, Брамс, Бах, Лист и много други неведнъж и дваж се споменава как те са намирали вдъхновение тук по време на честите си посещения.

„Голдън Доор“ в Калифорния - СПА на всички СПА

Сдайте своя скептицизъм на прага и оставете зад себе си осемдневните седмици на мобифони, бизнес вечери, бавачки, крайни дати и безсъница. Постоянно класиран сред най-хубавите СПА-центрове в САЩ, „Голдън Доор“ приютява на 1376-те си чудесни декара само 40 гости и е проектиран в японски стил, с педантично подрязвана зеленина, медитативни пясъчни градини, издигнати дървени пътеки и езерца кои. Това райско кътче се намира в слънчевия щат калифорния, на около два часа път от Лос Анжелис.

Вълшебството на минерална вода в Хисаря

Природата е подарила на град Хисаря най-голямото богатство – вълшебните извори на здравето и красотата! Хилядолетната история на града доказва, че уникалните качества на местността са вдъхновявали хората от най-древни времена не само да го посетят, но и да останат. В Хисаря климатът е мек и приятен, има добре поддържани алеи, въздухът е чист и свеж, а минералната вода носи отмора и усещане за пълноценна почивка на всеки дръзнал да се докосне до нейното вълшебство.

29 януари 2013 г.

Тагове

балнеолечебен туризъм

идеи за уикенд

Класации

лукс

минерални извори

развлечения

романтика

романтични места

спа туризъм

Забележителности наоколо

Избрани оферти