Начало / Статии / Статии - България

11 райски СПА курорта по света

Автор

/

Неподвластна на времето, облагородяващата сила на СПА удовoлствията гарантира нулево ниво на стрес и е чудесна здравословна храна за душата. Ако имате нужда от почивка, се потопете в нашата класация на едни от най-добрите световни СПА курорти.

Баден-Баден в Германия

В Баден Баден „Бел епок“ е жива; ритъмът на живота не е забързан, както е било и в отминалите времена, когато хората са идвали тук заради възстановителните целебни сили на йонизиращите извори. „Аз съм напълно уверен, че оставих моя ревматизъм в Баден Баден – пише Марк Твен. – Баден Баден може да си го задържи“.

Мъртво море в Израел

Калта на Мъртво море е била част от възстановителните и разкрасяващите процедури в Обетованата земя от времената на Савската царица (знае се, че и Клеопатра е идвала тук за лечение). Богатата на минерали област и нейните топли извори способстват за умножаване на балнеолечебни центрове в и около крайбрежния кибуц Енгади, потънал в пищна зеленина оазис върху склона на червена пустинна скала.

Древният тайландски масаж - храмове на угаждането

Масажът, най-старата форма на лечение в Тайланд, е древна източна практика, отдавна смятана за върховно възстановяващо силите преживяване. На всеки ъгъл в Банкок неонови реклами предлагат „модерен“ масаж, но автентичната практика, която може да ви остави подмладен и преодолял последствията от часовата разлика при пътуването със самолета, се намира другаде.

Будапеща - на бани в стила на османските паши

Окупирането на Унгария от турците между 1541г. и 1686 г. все още се усеща в тачената традиция на обществените бани, форма на прекарване на свободното време, която унгарците вземат много на сериозно. Над трийсетте СПА-центъра в Будапеща предлагат възможността да вземете участие в този древен ритуал на ободряващите и укрепващи бани.

„Хоумстед“ в САЩ - балнеолечебен курорт от световна класа и исторически топли извори

Следвайте стъпките на Томас Джеферсън до рустикалните бани „Джеферсън Пулс“ за едно сибаритско и лечебно накисване в богата на минерали 37-градусова вода – преживяване, сродно на къпане в топла „Перие“. Историческите бани са поддържани от съседния курортен хотел с 500 стаи „Хоумстед“, величествена джорджианска красива сграда, напомняща за европейските балнеолечебни курорти, от рода на Баден-Баден.

Каньон Ранч Хелт Ризорт“ в САЩ - здравен център от световна класа

Пионер сред откритите и за двата пола фитнес курорти в Съединените щати, „Каньон Ранч“ е открит през 1979г. и скоро става един от северноамериканските най-прочути центрове за поддържане на здравето и добрата форма. Повечето хора идват тук, за да се отърсят от живота под силен стрес и множество нездравословни навици. СПА-процедурите са първостепенна съставка от цялостния подход тук към доброто здраве.

Десет хиляди вълни в САЩ - лекувайте се с водите под звездите

Вземете атмосферата на традиционен японски горещ минерален извор онсен и я вкарайте на закрито, добавете панорамата на красивата планина Сангре де Кристо и аромата на борове и хвойнови храсти, разклатете в детински трепет от откриването на всичко това в една прекрасна природна среда, и ще получите „Десет хиляди вълни“, единствен по рода си здравен курорт в щата Ню Мексико, САЩ.

Клокочещият Роторуа в Нова Зеландия - първобитно научно-фантастично шоу

В Роторуа, център на интензивното термално поле на вулканичното плато Таупо, кални басейни клокочат и сернисти изпарения свистят през процепите в земната повърхност, създавайки един причудлив гео-термален спектакъл, който Джордж Бърнард Шоу нарича „най-адската сцена“, която някога е виждал. В Роторуа живеят една трета от новозеландските маори, чиито легенди обясняват геотермалната дейност като огнен дар от боговете.

Карлови Вари - трио балнеолечебни курорти в Бохемия

„Чувствам се тъй, сякаш съм в някакъв рай на невинността и непринудеността“, пише Гьоте, който прекарва шестнайсет месеца в Карлови Вари, Чехия, по-известен в чужбина под немското си име – Карлсбад. В биографиите на Бетховен, Брамс, Бах, Лист и много други неведнъж и дваж се споменава как те са намирали вдъхновение тук по време на честите си посещения.

„Голдън Доор“ в Калифорния - СПА на всички СПА

Сдайте своя скептицизъм на прага и оставете зад себе си осемдневните седмици на мобифони, бизнес вечери, бавачки, крайни дати и безсъница. Постоянно класиран сред най-хубавите СПА-центрове в САЩ, „Голдън Доор“ приютява на 1376-те си чудесни декара само 40 гости и е проектиран в японски стил, с педантично подрязвана зеленина, медитативни пясъчни градини, издигнати дървени пътеки и езерца кои. Това райско кътче се намира в слънчевия щат калифорния, на около два часа път от Лос Анжелис.

Вълшебството на минерална вода в Хисаря

Природата е подарила на град Хисаря най-голямото богатство – вълшебните извори на здравето и красотата! Хилядолетната история на града доказва, че уникалните качества на местността са вдъхновявали хората от най-древни времена не само да го посетят, но и да останат. В Хисаря климатът е мек и приятен, има добре поддържани алеи, въздухът е чист и свеж, а минералната вода носи отмора и усещане за пълноценна почивка на всеки дръзнал да се докосне до нейното вълшебство.

>
29 януари 2013 г.

Тагове

балнеолечебен туризъм

идеи за уикенд

Класации

лукс

минерални извори

развлечения

романтика

романтични места

спа туризъм

Забележителности наоколо

Избрани оферти